Melissa (56) wordt vandaag vrouw: “Weg met dat ding tussen mijn benen”

Melissa (56) wordt vandaag vrouw: "Weg met dat ding tussen mijn benen"

Melissa Mooij uit Den Helder ging vandaag onder het mes voor een geslachtsoperatie. De euforische transgender is extra blij omdat het vandaag Internationale vrouwendag is. “Alsof het zo had moeten zijn”

Van Marco naar Melissa

Melissa heette voorheen overigens gewoon Marco. Ze trouwde met Carin, maar in 2019 beseft ze : ik zit in een verkeerd lichaam. Marco besluit om vrouw te worden en biecht zijn droom op aan Carin.

Hoewel hij het niet verwacht, blijft Carin hem/haar trouw en de twee trouwen op 22 augustus 2022 opnieuw, maar dan als vrouw en vrouw. Ze draagt make-up en vrouwenkleding en slikt ook hormonen, maar voelt zich niet compleet.

Dat vreselijke ding tussen haar benen moet weg. “Het hangt in de weg en ik voel me niet 100% vrouw.” Vandaag stond de operatie op het programma. Het voelt voor Melissa alsof ze ‘opnieuw uit de baarmoeder komt’, maar dan als vrouw.

Revalideren

Na de operatie moet Melissa minimaal zes weken rusten. De eerste drie dagen mag ze zelfs alleen maar platliggen. Wanneer ze zelfstandig kan plassen mag ze naar huis. Ondanks die ellende is Melissa dolgelukkig: “Zometeen is het écht écht.”

Scroll naar boven