Melissa (56) dolgelukkig: ”Ik krijg eindelijk een vagina”

Melissa (56) dolgelukkig: ''Ik krijg eindelijk een vagina''

Melissa Mooij uit Den Helder kan haar geluk niet op en stapt met een heerlijk gevoel 2023 in. Dit wordt het jaar dat Melissa, die vroeger nog Marco heette, een geslachtsoperatie zal ondergaan. ”Mijn lichaam is er klaar voor.”

Melissa (56) dolgelukkig: ''Ik krijg eindelijk een vagina''

In 2019 gooit Melissa, die dus 53 jaar als Marco door het leven ging, het hoge woord eruit. Ze vertelt haar familieleden dat ze al jaren een groot geheim met zich meedraagt: ze is geboren in het verkeerde lichaam en wil niet meer verder leven op deze manier.

Melissa is getrouwd met Carin en is bang om haar kwijt te raken. Dat gebeurt niet. Sterker nog, de liefde wordt er alleen maar sterker op. Hoewel het koppel al getrouwd is, doen ze dat nog eens dunnetjes over. Op 22 augustus 2022 trouwen Melissa en Carin nogmaals, maar dan als vrouw en vrouw.

Geslachtsoperatie

Maar voor Melissa is het plaatje nog niet compleet. Ze wil af van haar penis en meldt zich aan voor een vagina. Dit is een grote stap voor haar. ”Voor mij is die operatie het belangrijkste, dan pas ben ik volledig vrouw”, zo zegt ze tegen de online nieuwssite NH Nieuws.

Als het meezit wordt ze in februari of maart opgeroepen voor de operatie die in Groningen zal plaatsvinden. De operatie is enorm ingrijpend. ”Ik zal zes weken moeten revalideren. Maar dat maakt niet uit, ik heb er enorm veel zin in en ik ben er klaar voor.”

Hartstilstand

Hoewel Melissa nauwelijks kan wachten, is haar vrouw Carin vrij zenuwachtig. Dat komt doordat Melissa in 2009 ook een operatie onderging en toen een hartstilstand kreeg door de stress. ”Ik was erg gespannen voor die operatie”, zo vertelt ze.

Maar ditmaal voelt het anders. ”Dat was een operatie die moest en dit is er eentje die ik wil. En uit voorzorg lopen er ook twee cardiologen mee.”

2023 belooft dus een prachtig jaar te worden voor Melissa. ”Ik heb dan eindelijk mijn doel bereikt en het zal ongetwijfeld het mooiste jaar uit mijn leven worden.”