Melissa (26) wacht al 10 jaar op een beurt: ‘Mijn man heeft altijd hetzelfde excuus”

Melissa (26) wacht al 10 jaar op een beurt van haar vriend: ''Hij heeft altijd hetzelfde excuus''

Zo af en toe kom je verhalen tegen waarvan je denkt: hoe is dit mogelijk? De 26-jarige Melissa is al 10 jaar samen met haar vriend. Hoewel het best lekker loopt is er een dingetje waar Melissa niet tevreden mee is: haar vriend wil haar geen beurt geven.

Marcel

”Ik leerde Marcel kennen op de middelbare school. Hij was niet bepaald de hunk van de klas en een beetje een introvert ook wel. Ik viel op hem omdat hij zo ontzettend lief was.”

”Dat is ook iets wat ik van thuis uit heb meegekregen. Het draait niet allemaal om uiterlijk, het karakter is belangrijker. En bij Marcel zat dat goed.”

Melissa (26) wacht al 10 jaar op een beurt: 'Mijn man heeft altijd hetzelfde excuus''

Samenwonen

Nadat Melissa en Marcel hun VMBO-diploma hebben behaald, besluiten ze allebei om te gaan werken. ”Ik wilde niet meer naar school en hij ook niet.”

”We wilden graag samen gaan wonen, trouwen en kinderen krijgen. Dat waren onze toekomstplannen. Marcel is gelovig en wilde pas met mij naar bed als we getrouwd waren.

”In eerste instantie vond ik dat vreemd. Toen ik hem leerde kennen was ik zestien jaar. Ik was er klaar voor om onze liefde naar een hoger niveau te tillen.”

Huwelijk

”Marcel was er nog niet klaar voor. Hij volgt zijn religie erg strikt en is bang dat hij later in de hel zal komen als hij zondigt. Dat idee is hem ingepraat door zijn ouders.”

”Maar goed, ik accepteerde het dat hij wilde wachten tot het huwelijk. Ik vind dat je als je voor iemand kiest, je niet zomaar moet afhaken.”

”Vier jaar geleden zijn we getrouwd. Om eerlijk te zijn keek ik alleen maar uit naar de bruidsnacht. Dat hele feest kon me echt gestolen worden. Ik zou eindelijk met mijn man de lakens delen.”

Er gebeurt niks

Melissa komt van een koude kermis thuis, want ’s avonds is Marcel moe. Hij drinkt geen druppel, maar vond het huwelijk ‘erg intensief’. Teleurgesteld valt zijn kersverse vrouw uiteindelijk in slaap.

Nu het koppel vier jaar verder is, wacht Melissa nog steeds op haar eerste keer. ”Ik vind het nu wel erg lang duren. Ik wacht nu al 10 jaar op hem.”

”Ik heb vanalles geprobeerd. Dan kun je denken aan setjes lingerie en dat soort dingen. Maar er gebeurt gewoon niks. Hij heeft altijd hetzelfde excuus. ”Binnenkort schat, zegt hij dan.”

Radeloos

”Mijn vriendinnen hebben me aangeraden om vreemd te gaan. Alhoewel vreemd, ik heb met Marcel nog nooit iets gedaan dus in die zin kun je dat niet eens zo noemen.”

”Als ik er met Marcel over praat, verwijt hij me dat ik hem probeer te dwingen. Wat ook zo vervelend is, is dat hij dat ook tegen zijn ouders vertelt. Als we op zondag (na de kerkdienst) koffie gaan drinken, kijken ze me verwijtend aan. Alsof ik degene ben die dit veroorzaakt.”

”Ik ben echt radeloos. Verlaten wil ik Marcel niet, maar dit kan niet langer zo doorgaan. Ik merk ook dat ik steeds minder gelukkig ben in ons huwelijk.”

”Als Marcel mij niet wil verliezen zal hij snel moeten handelen. Doet hij dat niet, dan bestaat de kans dat ik het elders ga zoeken. Ik snap niet dat hij dat zichzelf niet realiseert.”

Scroll naar boven