Meisje krijgt het aan de stok met buschauffeur en belt haar hele familie

Meisje krijgt het aan de stok met buschauffeur en belt haar hele familie

In het Noord-Brabantse Roosendaal is gistermiddag weer een gevalletje kansloos voorgevallen. Een vrouw (24) wilde zich niet aan de huisregels houden in een lokale bus, door met een beker drinken in te willen stappen. De chauffeur verbood dat, waarop de vrouw haar familie belde.

Tsja, lieve mensen. Sommige mensen hebben echt een bord voor hun kop. Wanneer je met de bus mee wilt, gelden er huisregels. Je moet bijvoorbeeld een kaartje kopen, maar ook eten en drinken is er niet toegestaan.

Als je instapt, ga je akkoord met die regels. En anders moet je als 24-jarige misschien een keer je rijbewijs gaan halen. Het is maar een idee…

Disussie met chauffeur

De vrouw in kwestie wilde gisteren dus instappen in de bus, met een beker drinken in haar hand. De chauffeur vond dat geen goed plan.

Hij wees haar op huisregels waarna de vrouw de beker half in haar tas stopte, zo hebben inzettenden verklaard. De chauffeur nam hier geen genoegen mee.

Hij zou hebben gezegd: ‘Gooi het weg, of je gaat eruit’. Dat ontaardde vervolgens in een scheldkannonade over en weer, waarna de chauffeur de hulpdiensten heeft gebeld.

Familie

In de tussentijd besloot de vrouw om haar broers te bellen. Toevallig hoefden die niet te werken, want ze waren er binnen slechts 4 minuten.

De mannen klopten op de deur en vroegen of die open kon. De buschauffeur keek hen aan, maar wilde niet open doen. Hij zei dat er snel p0litie zou komen.

Ruiten eruit

Maar dat pikten de mannen niet. Een van hen ging helemaal uit zijn plaat en gooide meerdere ruiten in. De knuppel is daarbij zelf gewondgeraakt en ligt in het ziekenhuis.

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de toedracht. Er zullen onder meer camerabeelden worden bekeken. Pas daarna wordt er gekeken of iemand vervolgd gaat worden. Dat is op zich best vreemd, want sinds wanneer mag je de ruiten van bus in gooien en kun je daar gewoon mee wegkomen?

Scroll naar boven