Meisje hoort geluid bij vuilstort en krijgt de schrik van haar leven

Meisje hoort geluid bij vuilstort en krijgt de schrik van haar leven

Een vader en zijn dochtertje waren vandaag spullen aan het weggooien bij de vuilstort in het Limburgse Sittard, toen ze een opmerkelijke vondst deden.

Het meisje hielp haar vader met het weggooien van de spullen, toen ze ineens tegen haar vader zei: ”Kijk papa, zo eentje zou ik ook wel willen.”

”Ik had geen idee waar ze het over had, maar toen zag ik een doos waar enorm veel piepjonge duifjes in zaten”, aldus de vader.

Meisje hoort geluid bij vuilstort en krijgt de schrik van haar leven

Dierenambulance

De man belt daarop direct zijn vrouw, dat het wat langer gaat duren bij de vuilstort en onderneemt actie. Zijn vrouw belt meteen de dierenbescherming.

De vader deelde het verhaal op Facebook. Dat ging al snel viraal en er kwamen meteen mensen helpen. Iemand bracht een kattenmand en een kuikje om de duifjes warm te houden.

Uiteindelijk blijkt het te gaan om 11 kleine duifjes die door iemand aan hun lot waren overgelaten en zwaar onderkoeld in een kartonnen doos lagen.

Als het meisje de diertjes niet had ontdekt, waren ze wellicht op een vreselijke manier aan hun einde gekomen, gezien de machines die het vuil klein maken.

Ondervoed

De dierenambulance in Maastricht is inmiddels ter plaatse gekomen en concludeert dat de duifjes uit twee verschillende nestjes komen. ”Dat kunnen we zien omdat ze verschillen in grootte.”

De beestjes zijn zwaar ondervoed en zitten inmiddels onder een warmtelamp. Wanneer ze zijn aangesterkt worden ze naar het natuurhulpcentrum gebracht. Daar krijgen ze verdere zorg.

Wat ons betreft is het meisje de held van de dag!

Scroll naar boven