Meisje (9) zakt voor de ogen van haar vader door het ijs

Meisje (9) zakt voor de ogen van haar vader door het ijs

Het negenjarige meisje dat gistermiddag in Landgraaf (provincie Limburg) door het ijs is gezakt, is zojuist 0verleden. Dat melden De Telegraaf en De Limburger.

Quad over het ijs

Het kind zat samen met haar vader op een quad. De twee reden over het bevroren ijs dat zich op een ondergelopen weiland had gevormd. Rond 13.45 uur ging het echter helemaal mis.

Toen de vader en zijn dochter nabij de Maastrichterweg in Landgraaf over het weiland reden, brak het ijs. De autoriteiten melden dat het water op het weiland op die plek dusdanig diep was, dat het negenjarige meisje onder het ijs terechtkwam.

Hulp mocht niet meer baten

De vader kon zelfstandig uit het water klimmen, maar kon zijn dochter niet helpen. Ze lag langer dan een kwartier onder het ijs, waarna ter plaatse gekomen brandweerlieden het kind uit het water hebben gehaald. Aansluiten is ze overgebracht naar de afdeling intensieve hulp.

Daar heeft men alles geprobeerd om het leven van het kind te redden. Helaas heeft de hulp niet mogen baten. Zojuist is door de autoriteiten bekendgemaakt dat het meisje er niet meer is. Aan het bericht is toegevoegd dat er uit respect naar de vader en de andere nabestaanden verder geen mededelingen worden gedaan.

Nabeschouwing: De gebruikte foto is ter illustratie en is dus niet van de plaats waar het gebeurd is.

Scroll naar boven