Meisje (4) als enige uit de klas niet welkom op verjaardagsfeestje

Meisje (4) als enige uit de klas niet welkom op verjaardagsfeestje

Een Britse moeder heeft ten einde raad een emotioneel bericht geplaatst op het forum Mumsnet. Volgens de moeder is haar dochter (4) is namelijk als enige uit de hele klas niet welkom op een verjaardagsfeestje. 

Wanneer er iemand jarig is in de klas van je zoon of dochter, wordt er vaak een feestje gegeven. In de meeste gevallen gaan er dan uitnodigingen naar vriendjes en vriendinnetjes.

Mumsnet

Maar wanneer je als jarige besluit om de hele klas uit te nodigen, kun je het niet maken om een iemand uit te zonderen. Dit is helaas wel gebeurd.

Op Mumsnet schrijft de moeder: ”Mijn dochtertje kwam gisteren huilend thuis van school. Ze kreeg als enige in de klas te horen dat ze niet mag komen op een verjaardagsfeestje.”

Meisje (4) als enige uit de klas niet welkom op verjaardagsfeestje

”Het is haar niet letterlijk verteld, maar de aanstaande jarige heeft uitnodigingen op naam uitgedeeld, en voor mijn dochter zat er niets tussen.”

Niet op de lijst

”De uitnodigingen werden uitgedeeld ten overstaan van de gehele klas, waar 18 kinderen in zitten. Toen mijn dochter aan de jongen vroeg waar haar kaart was, kreeg ze te horen dat ze niet op de lijst stond.”

”Ik begrijp het niet helemaal. Volgens mij hebben ze geen problemen met elkaar. Daarom vind ik het des te opmerkelijker.”

”Ik heb er geen problemen mee dat mijn kind niet is uitgenodigd, want iemand mag zelf weten wie er uitgenodigd wordt. Ik heb er wel moeite mee dat mijn dochtertje de enige is die niet mag komen. Dat vind ik enorm gemeen. Zeker terwijl de hele klas toekijkt.”

Ouders bellen

”Gisteren heb ik de ouders van de jongen gebeld om te vragen wat hiervan de bedoeling is. Zijn moeder vond het heel erg vervelend, maar zegt dat het een keuze van haar zoon is.”

”Omdat mijn kind nu wordt uitgesloten, ben ik bang dat dit vaker gaat gebeuren. En dat wens ik mijn meisje niet toe. Ze verdient het niet.”

Scroll naar boven