Meisje (3) valt van de vijfde verdieping, dan gebeurt het onvoorstelbare

Meisje (3) valt van de vijfde etage van een flat, maar dan gebeurt het onvoorstelbare

Een klein meisje van slechts drie jaar oud is afgelopen zaterdag van de vijfde verdieping van een flatgebouw naar beneden gevallen. Een 37-jarige omstander zag het gebeuren, en wist het meisje miraculeus genoeg op te vangen.

Vijfde etage

Mattia Aguzzi (37) wandelde zaterdagochtend samen met zijn vriendin naar een bakkerij in het centrum van Turijn, toen Aguzzi ineens geschreeuw hoorde.

Een meisje van drie was over de rand van een balkon op de vijfde etage van een flat geklommen. Er ontstond grote paniek.

Tegen Sky24 vertelt Mattia: ”Ik hoorde een man schreeuwen en zag het meisje op de rand leunen. Het kind leunde steeds meer voorover.”

”Ze klom over de rand en hield zich nog vast, maar haar benen bungelden al in de lucht. Ik riep nog dat ze weer naar binnen moest proberen te klimmen, maar ze hoorde het niet.”

Spanning

En dan gebeurt het onvermijdelijke. Het meisje valt naar beneden. Matthia: ”Ik ben opzij gestapt, om haar val te breken. Ik sloot mijn ogen en hoopte op het beste.”

”Toen ze viel, belandden we allebei op de grond. Aanvankelijk voelde ik geen enkel teken van leven. Toen ze begon te huilen, slaakte ik een zucht van verlichting.”

Mattia en het meisje zijn uiteindelijk overgebracht naar de eerste hulp, maar hebben allebei slechtes lichte verw0ndingen overgehouden aan de gebeurtenis.

Italiaanse premier

De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft inmiddels gereageerd en wijst op wat de mogelijke gevolgen hadden kunnen zijn. ”Maar danzij het snelle handelen van Mattia Aguzzi, die haar zag vallen en haar opving, is haar leven gered. Veel dank voor deze jonge held!”

Geen held

Mattia wil echter geen held genoemd worden. ”Ik deed het zonder nadenken, ik deed wat gedaan moest worden.” Hij grapt dat zijn ‘extra gewicht’ heeft geholpen.

”Niemand zal me nu in elk geval nog vertellen dat ik moet afvallen, ha ha. Het ging goed, wat willen we nog meer? We zijn allemaal in orde. Dat is het mooiste wat er is.”

Over de auteur