Meisje (1) sterft in Airbnb-huisje nadat vorige huurder iets had achtergelaten

Meisje (1) sterft in Airbnb-huisje doordat vorige huurder iets achter liet

Een koppel uit het Franse eiland Guadeloupe sleept Airbnb voor de rechter wegens het overlijden van hun dochtertje van 19 maanden oud. Het meisje stierf aan een overdosis fetanyl. De drugs zouden toebehoren aan de vorige huurder, maar niet zijn opgemerkt door de schoonmaker.

De Franse familie met vijf kinderen resideerde in augustus 2021 in het huis langs het meer in het Amerikaanse Wellington. Op 7 augustus vond de moeder haar dochtertje na haar middagdutje met schuim op haar mond. Ze reageerde nergens op en werd in het ziekenhuis doodverklaard.

Autopsie heeft uitgewezen dat een overdosis fetanyl de doodsoorzaak is. Het meisje is alleen maar in het huisje geweest en dus moet de blootstelling daar hebben plaatsgevonden.

Airbnb

De ouders stellen Airbnb aansprakelijk. Zij claimen dat er niet goed genoeg is schoongemaakt nadat de vorige huurder een feestje met veel drugs heeft gegeven.

De verhuurder wijst de verantwoordelijkheid echter af. Hij vindt dat de schuld bij de ouders ligt. Ook de advocaat van de vorige huurder, die toegeeft dat zijn client veel drugs had meegenomen naar het huisje, vindt niet dat zijn client veel valt te verwijten.

De advocaat van de familie denkt daar anders over: ”Als je huisjes verhuurt en mensen wijsmaakt dat alles veilig en schoon is, en er sterft een kind, dan is het normaal dat je aangeklaagd wordt.” Airbnb beweert dat de vorige huurder via een ander platform heeft gehuurd en wil de schuld ook niet op zich nemen. Een Amerikaanse rechter zal nu moeten gaan bepalen wie verantwoordelijk is.

Scroll naar boven