Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen van het coronavaccin

Er is veel discussie in Nederland over de bijwerkingen van het nieuwe coronavaccin, en dan vooral voor wat er op de lange termijn gebeurt. Vandaag bespreken wij de bijwerkingen van het Pfizer-BioNTech vaccin. Dit is het eerste vaccin wat we gaan gebruiken in Nederland.

Een van de eerste gemelde bijwerkingen is dat het redelijk pijn kan doen wanneer de naald in je huid is geweest. Ze hebben een aantal mensen getest op het vaccin en 83 procent van de deelnemers tussen de 18-55 jaar en door 67 procent van de deelnemers tussen de 65-85 jaar oud lieten weten een milde tot matige pijn te voelen op de plek waar je het vaccin krijgt toegediend.

Ouderen

De Gezondheidsraad liet weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over de bijwerkingen en staat daarom volledig achter het gebruik van het vaccin. Waar we wel achter zijn gekomen is dat er drie mensen in het VK zijn geweest die een heftige allergische reactie kregen van het vaccin. Daarom wordt er aangeraden dat als je het vaccin krijgt minimaal een kwartier te wachten om te kijken of er een allergische reactie ontstaat.

Eergisteren is er ook bekend gemaakt dat de Gezondheidsraad de minister van Volksgezondheid heeft aangeraden om te beginnen met de ouderen.

„Het vaccin werkt boven verwachting goed bij deze groep en bij hen treedt de meeste ernstige ziekte en sterfte op door Covid-19”, zegt de Gezondheidsraad.

Dit advies geven ze omdat de meeste mensen die aan het virus sterven, oudere mensen zijn. Als je 60 jaar of ouders bent, ben je het meest kwetsbaar voor het virus.

Ga verder naar de volgende pagina om de meest-voorkomende bijwerkingen te zien.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven