Meer sneeuw op komst dan verwacht: hier gaat het morgen los

Meer sneeuw op komst dan verwacht: hier gaat het morgen los

Het werd al eventjes aangekondigd, maar dat er morgen inderdaad sneeuw gaat vallen is inmiddels helder. Vanuit het zuiden trekt er op donderdag een neerslaggebied over ons land, waarbij het noordelijke deel van ons land sneeuwpret gaat beleven. Wat we precies kunnen verwachten? Weeronline praat de bevolking bij.

Regengebied

Vandaag en morgen krijgen we koude lucht voor onze kiezen. De maximale temperatuur komt vandaag uit rond de 7 graden. Vannacht koelt het af tot rond het vriespunt, waarbij er een grote kans is op vorst.

Morgenochtend dringt een regengebied het land binnen vanuit de zuidelijke provincies Limburg en Noord-Brabant. Volgens Weeronline heeft dat een ‘interessante situatie’ tot gevolg.

Meer sneeuw op komst dan verwacht: hier gaat het morgen helemaal los

Concreet betekent het dat het zuiden, maar het midden van Nederland zich kan gaan opmaken voor flinke plensbuien. Tien tot twintig milliter gaat er zeker vallen. In combinatie met temperaturen die zullen liggen tussen de 3 en 4 graden, zorgt dat voor waterkoude omstandigheden.

Sneeuw

In de noordelijke provincies wordt het nog kouder en gaat het vrijwel zeker sneeuwen. De vraag is nog eventjes of het natte sneeuw gaat worden.

Weeronline laat weten dat wanneer het hard genoeg sneeuwt, de kans op een lokaal sneeuwdek van 1 tot 3 centimeter heel groot is. Dat ziet er hartstikke leuk uit, maar dat is niet voldoende om je slee er bij te pakken.

Het zorgt ook voor gladheid. Met name in de provincie Groningen wordt gewaardschuwd voor gladheid. Automobilisten is gevraagd goed op te letten.

Vrijdag

Overmorgen begint op veel plaatsen de carnavalsvakantie. Goed nieuws voor feestvierders, want in het zuiden van het land gaat de temperatuur flink omhoog. Het kan zelfs 14 graden worden. Of het vrijdag de hele dag droog gaat blijven, is nu nog onzeker.

Scroll naar boven