Meer mensen stelen bij zelfscan in supermarkt, de oplossing? “Beloon ze”

De laatste jaren zien we een opmerkelijke toename in supermarktdiefstal. Financieel retailspecialist Marshoek meldt een gestage groei in het gemiddelde verlies per winkel, wat wijst op een alarmerende trend in de retailbranche.

De rol van zelfscankassa’s

Zelfscankassa’s, populair vanwege hun gemak en snelheid, lijken een rol te spelen in deze toename. Volgens retaildeskundige Eelco Hos brengen deze kassa’s zonder passend toezicht en organisatie extra risico’s met zich mee voor winkeldiefstal.

De inzet van geavanceerde beveiligingstechnologie en deskundig personeel zijn essentiële stappen om diefstal te verminderen. Deze maatregelen dragen bij aan een veiliger en betrouwbaarder winkelomgeving.

Belonen van goed klantengedrag

Retaildeskundige Rupert Parker Brady benadrukt het belang van positieve stimulans. Het belonen van klanten voor goed gedrag door middel van loyaliteitsprogramma’s, zoals extra zegels of gratis koffie, kan een positieve winkelervaring creëren en diefstal ontmoedigen.

Verbeteringen in zelfscan systemen

Een effectieve aanpak om diefstal te verminderen is volgens Parker Brady het verbeteren van zelfscansystemen. Door klanten op een positieve manier aan te moedigen tot eerlijk gedrag, kan de frequentie van diefstal worden verlaagd.

De toename van supermarktdiefstal is een uitdaging die vraagt om een gecombineerde aanpak. Supermarkten kunnen door technologische innovaties en een klantgerichte benadering effectief deze problematiek aanpakken, waarbij het belangrijk is een balans te vinden tussen klantvriendelijkheid en veiligheid.

Scroll naar boven