Meer dan 60 procent wil dat Rutte gaat aftreden

corona maatregelen

Een heel groot deel van Nederland vindt dat Rutte moet aftreden omdat hij het gesprek over Omtzigt ‘vergeten’ was. Hart van Nederland heeft een onderzoek gedaan over 1400 mensen gedaan.

Rutte zei tegen Sigrid Kaag dat hij in de eerste ronde van de verkenning het over Omtzigt had gehad.

En uit een gespreksverslag blijkt dat hij Omtzigt een ministerpost wilde geven. Geert Wilders vertrouwde dit niet en diende daarom een motie in.

Ook zijn veel mensen in Nederland (62%) het met Wilders eens en vinden zelfs dat Rutte moet aftreden.

30 procent van de mensen in het onderzoek vinden dat hij niet hoeft af te treden en blijven achter Rutte staan terwijl er veel mensen in de Tweede Kamer het maar vreemd vinden dat Rutte het gesprek ‘vergeten’ is.

Het debat van gister heeft ervoor gezorgd dat er juist minder vertrouwen in Rutte is. 3000 panelleden zijn ondervraagd en 73 procent daarvan vindt dat Rutte nu minder te vertrouwen is. Voor 20 procent is het vertrouwen hetzelfde gebleven.

Trendnieuws poll

We zien vrijwel altijd polls voorbij komen van de ‘mainstream’ media en zijn daarom heel erg benieuwd wat er zou gebeuren als we zelf een poll zouden maken. Dit hebben we daarom ook gedaan. Vul hieronder in wat jij van de actie van Rutte vindt en vergeet dit artikel uiteraard niet te delen. Onderaan kun je ook reageren door op de reacties-knop te klikken.

Vergeet niet om hieronder mee te praten over de uitslagen door op reacties te klikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven