Meer dan 1,500 doden door allesvernietigende bosbranden in Europa

De afgelopen dagen heeft een extreme hittegolf de droogte in Europa verergerd. Hoewel de temperaturen in Nederland momenteel weer een beetje normaal zijn, zijn brandweerlieden in Zuid-Europa nog steeds bezig met het bestrijden van de bosbranden.

Spanje, Griekenland en Italië

De branden in het zuidwesten van Frankrijk zijn inmiddels een beetje onder controle. Zoals we inmiddels al jaren weten zullen hittegolven frequenter en intensiever worden als gevolg van klimaatverandering. In totaal zijn er in alleen al Portugal meer dan 1,000 doden in verband gebracht met de hitte.

In Spanje ligt dat aantal op 500. Maar ook in Griekenland zijn brandweerleden dag en nacht aan het werk om een brand op de Penteli te bestrijden. De hoeveelheid branden die er momenteel zijn zorgt ervoor dat er te weinig personeel is om het onder controle te krijgen.

Vrijwel alle waterdragers in de regio zijn ingezet. De Griekse brandweer zei dat er extra steun van andere regio’s wordt verwacht. Er zijn inmiddels talloze mensen geëvacueerd uit de regio in Griekenland, waar bijna 30.000 mensen wonen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven