Meer dan 123 vermiste kinderen gevonden op één dag dankzij kinderhandel onderzoek

Meer dan 123 vermiste kinderen werden gevonden in Detroit als onderdeel van een initiatief om slachtoffers van seksuele handel op te sporen, volgens rapporten. Alle kinderen werden geïnterviewd door autoriteiten, de onderzoekers suggereren dat ten minste drie van hen signalen vertoonden van seksueel misbruik.

De Amerikaanse commissaris gaf een persbericht uit waarin stond dat 123 kinderen waren gelokaliseerd, hoewel de staatspolitie er 16 geheim had gehouden.

De zoektocht werd uitgevoerd in samenwerking met de inspanningen van het National Center for Missing and Exploited Children, evenals de Michigan Police Department. Deze actie, die plaatsvond in Wayne County, Michigan, duurde slechts één dag om te voltooien.

De Staatspolitie – waarvan de cijfers een kleine afwijking vertonen ten opzichte van die van de Amerikaanse commissarissen – bevestigde dat van de 107 kinderen die hersteld waren onder ‘Operatie MISafeKid’, er drie werden geïdentificeerd als mogelijk gevallen van sekszaken, terwijl in één zaak sprake was van een dakloze 14-jarige oude jongen die verlaten was door zijn moeder. Hij had in drie dagen niet gegeten.

Onderzoek

Ter voorbereiding begonnen de teams zaken te onderzoeken en de gemelde kinderen te onderzoeken. Deelnemende officieren begonnen vervolgens locaties te bezoeken waar de kinderen voor het laatst waren gezien.

Informatie over de verdwenen kinderen is nog steeds onbekend, omdat ambtenaren laten weten dat het nog een lopend onderzoek is.

We kunnen de Amerikaanse commissarissen en de politie niet genoeg bedanken om deze kinderen te vinden wanneer ze de hulp het hardst nodig hebben. Deel dit artikel om hulde te brengen aan hen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Bron: Youtube