Medium Liestbeth weet het zeker: Dit gebeurt er op 22 november

Niemand die het weet. Althans, bijna niemand. Neerlandsch meest bekende paragnost Liesbeth heeft de antwoorden voor ons. Zo uit het glazen bolletje.

Op 22 november staan ze weer voor de deur: de Tweede Kamerverkiezingen. Nederland gaat weer massaal naar de stembus. Wie o wie gaat onze nieuwe leider worden?

Meestervoorspeller Liesbeth

Wordt het Caroline van der Plas? Wordt het eindelijk Geert Wilders, worden we opgezadeld met Frans Timmermans of is er in de sterren geschreven dat Pieter Omtzigt premier wordt?

Niemand die het weet. Althans, bijna niemand. Neerlandsch meest bekende paragnost Liesbeth heeft de antwoorden voor ons. Zo uit het glazen bolletje.

De Telegraaf is kind aan huis bij Liesbeth. Ook vandaag ging verslaggever Jeroen Holtrop bij haar langs om te vragen wat zij voorspelt met betrekking tot de verkiezingen.

Welke partij wordt het grootst

Na een heel verhaal over moorkoppen, wordt de vraag der vragen gesteld. Welke partij wordt nou het grootst? Liesbeth is stellig: ”De VVD nog steeds.” En dat betekent dus dat Dilan Yeşilgöz-Zegerius de nieuwe minister-president van dit land wordt.

Maar daar denkt Van Dijk anders over. ”Ik heb het gevoel dat zij iemand anders gaat inzetten. Dat zij het niet gaat doen.”

”En dan Wilders (PVV). Ik zie Wilders heel erg opkomen. Meer stemmen dan we denken. Ik heb wel het gevoel, heel sterk, dat Mark Rutte naar de NAVO gaat.”

Omtzigt

Veel Nederlanders vinden Pieter Omtzigt (functie elders) een geschikte leider voor dit land. Maar Liesbeth kan zijn kiezers alvast teleurstellen. ”Die gaat enorm tegenvallen.”

”Ik zie hem op het podium staan. Dat had ik niet verwacht. Het is een grote chaos wat ik voel. Het lijkt alsof niemand blij is met de uitkomst.”

Paragnost Liesbeth weet het zeker: Dit wordt onze nieuwe leider

Forum voor Democratie

Liesbeth heeft niet zulk positief nieuwes voor FvD-stemmers. ”Die blijft een beetje op hetzelfde (aantal zetels). Als ik naar zijn auraatje kijk, vind ik het een hele rare man.”

Zware ruzies

Van Dijk krijgt het benauwd en zegt: ”We krijgen nu echt zware ruzies. Ze (het nieuwe kabinet) gaan de vier jaar sowieso niet volmaken.”

Scroll naar boven