Medewerkers dierenopvangcentrum Vlaardingen zwaargewond door agressieve hond

Medewerkers dierenopvangcentrum Vlaardingen zwaargewond door agressieve hond

In het Dierenopvangcentrum Vlaardingen heeft gisteren een zeer heftig incident plaatsgevonden. Een Staffordachtige hond heeft twee medewerkers aangevallen, waarbij een van hen zware verwondingen heeft opgelopen. Het huisdier is afgemaakt.

Het voorval gebeurde gisteren nadat de medewerkers terugkwamen van een uitlaatronde. Opeens beet een grote, zwarte hond een medewerkster in haar hand en pols te bijten. Hierbij raakte de man zwaargewond. Uiteindelijk kwam er zelfs een traumahelikopter ter plaatse.

Een medewerker die zijn collega kwam helpen, raakte ook gewond. Dat is op zich knap, want de hond was gemuilkorfd. Volgens de berichtgeving van het dierenopvangcentrum wist het dier zich echter van zijn muilkorf te ontdoen.

Afgemaakt

Via de Facebookpagina van het dierenopvangcentrum valt te lezen dat de hond na het incident is afgemaakt. Het dier is verdoofd en daarna ingeslapen.

De betrokken medewerkers kunnen rekenen op slachtofferhulp. Welke verwondingen de medewerkers precies hebben en hoe het met hen gaat, wordt uit privacyoverwegingen niet bekendgemaakt.

Scroll naar boven