McDonald’s plaatst lugubere advertentie, pal naast crematorium

McDonald's plaatst lugubere advertentie, pal naast crematorium

In het Britse Cornwall is flinke consternatie ontstaan omdat McDonald’s heeft besloten een advertentie te plaatsen naast een crematorium.

De meeste mensen houden wel een burgertje of een kipnugget op zijn tijd. Maar rouwende familieleden uit Cornwall gaan voorlopig even niet meer naar de plaatselijke McDonald’s.

Dat komt doordat er pal voor de afslag naar een crematorium, een advertentie in een bushokje is geplaatst waarop er een McCrispy Chicken wordt aangeprezen.

De kipburger wordt vervolgens omschreven als ‘lekker knapperig’ en de ongezonde snack is ook ‘hier om te blijven’.

McDonald's plaatst lugubere advertentie, pal naast crematorium

Rouwende familieleden

Meerdere boze mensen hebben inmiddeld een klacht ingediend bij McDonalds. Zij vinden het niet kunnen geconfronteerd te worden met een ‘smakeloze’ advertentie.

Een vrouw wiens schoonmoeder onlangs gecremeerd is, kan wel lachen om de ietwat ongelukkige advertentie. ”Het is wel grappig.”

”Wel smakeloos. Ik vind het zelf niet zo’n probleem, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit niet waarderen wanneer ze voor een crematie komen.”

McDonalds reageert

Een woordvoerder van het McDonalds-hoofdkantoor is inmiddels op de hoogte van de commotie die er is ontstaan. Hij verklaart het niet te hebben geweten.

”Onze advertenties worden door een extern bedrijf geplaatst. Dit gebeurt op abri’s en andere aangewezen plekken. We waren niet op de hoogte van dit incident.”

”We zullen de poster laten verwijderen en vervangen voor een andere. We willen onze excuses aanbieden aan mensen die hier door geraakt zijn.”

Scroll naar boven