Maxim Hartman haalt meedogenloos uit naar Aaf Brandt Corstius: “t*ringhond!”

maxim hartman

Aaf Brandt Corstius en Maxim Hartman zullen waarschijnlijk niet snel bij elkaar op de koffie komen. Het voormalig RTL Boulevard gezicht ging zelfs zo ver in de discussie dat hij haar vader een t*ringhond noemt.”

Respectloos

Maxim Hartman is al een aantal dagen negatief in het nieuws geweest. Dit kwam nadat hij zich erg naar had uitgelaten over YouTuber Nikkie de Jager. De kritiek die hij had kwam door de hoeveelheid make-up die er tegenwoordig gebruikt wordt. Sterker nog, hij vond haar op een Poolse prostituee lijken. Onnodig, vinden de meeste mensen.

Daarom besloot Aaf hem erop aan te spreken op Instagram: “Hoi Maxim, gaat het wel goed? Waarom iemand zonder enige aanleiding op basis van haar uiterlijk afkraken, en dan ook nog verordonneren dat niemand er tegenin mag gaan?”

“Ik had je in mijn hoofd als een aardige, redelijk intelligente man, maar dit kan ik niet zien als grap (die slecht zou zijn), omdat je zelf zegt dat het geen act is. Ik wilde eerst een heel kwade reactie plaatsen maar ik probeer het maar eens even op deze manier.”

Reactie Maxim

Maxim kennende, liet hij dit er niet bij zitten: “Aardig van je. Ik ben tegen make-up. En zie steeds meer mensen geïnspireerd door Nikkie en overdreven veel make up gebruiken. Natuurlijk gaat dat over het uiterlijk. Waarover anders?”

“Ik dacht altijd dat je een redelijke grappige columniste en podcastmaker was maar nu begin ik toch ernstig te twijfelen. Waar geef je zelf allemaal ongevraagd je mening over? Waarom mag je niks over het uiterlijk van iemand zeggen als dit het werk is? Jammer Aaf.”

Waarop Aaf scherp reageerde: “Ik geef inderdaad ook mijn mening over van alles, maar ik probeer wel redelijk te blijven, niet in het wild maar wat rond te schelden, iedere seksualiteit etc te respecteren (want dat doe je gewoon als weldenkend mens) en niet te zeggen ‘je bent lelijk/je lijkt op een hoer’. Vind ik meer iets voor het schoolplein in 1983.”

‘Humorloos’

Maxim: “Smaken verschillen Aaf. Ik vind jou ook vaak humorloos. Zowel in je columns als in je podcast. Maar dat geeft niet. Je mag zeggen wat je wilt. Net als ik. Nikkie is niet van marsepein. Ze lijkt mij een heel sterk mens. Alleen overdrijft ze met haar make up. Zomaar in het wilde weg overal make-up. Wezens is voor mij niet kwetsend. Jij en ik zijn ook wezens.”

“Krijg het idee dat je je hier ook vooral aan het profileren ben voor je sensitieve achterban. Dat mag hoor. Alles mag. En ik blijf ook formuleren hoe ik dat wil. Of jij en desnoods tienduizenden anderen dat niet fijn of aardig vinden. Denk aan je vader. Was net zo een t*ringhond. Daar hield je toch ook van?”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven