Max Verstappen wereldkampioen (VIDEO)

Max Verstappen wereldkampioen (VIDEO)

Max Verstappen is na de Grote Prijs van Japan uitgeroepen tot wereldkampioen in de Formule 1.

Verstappen won de ingekorte race met overmacht. Vanwege zware regenval was er een onderbreking van twee uur en kregen de coureurs uiteindelijk 40 minuten de tijd om te racen op de drijfnatte baan. Niet alle ronden konden worden gereden.

Verrassende actie van FIA

Hoewel Verstappen bij de Grand Prix van Japan de eerste plek veroverde, was het daarom in eerste instantie nog niet duidelijk dat hij ook wereldkampioen zou worden. Volgens de vele volgers van de Formule 1 zou de coureur van Red Bull niet de volle punten krijgen en kon hij de titel nog niet binnenhalen, maar de internationale autosportfederatie FIA kende zeer verrassend toch volledige punten toe.

Dat zou te maken hebben met het feit dat de race na de lange regenonderbreking was hervat en er geen sprake was een herstart. Daardoor kon de toch FIA de volle punten geven en vervielen de rekenmethodes met minder punten, die van toepassing zijn bij ingekorte races.

Max Verstappen wist het zelf ook even niet meer: is hij wereldkampioen in de Formule 1 of niet? Tijdens de interviews kort na de door hem gewonnen Grote Prijs van Japan kreeg de Nederlander te horen dat hij zijn tweede wereldtitel binnen heeft omdat Ferrari-coureur Charles Leclerc een tijdstraf had gekregen voor het afsnijden van een bocht in de laatste ronde. Leclerc viel daardoor terug van de tweede naar de derde plaats en met die uitslag zou Verstappen de titel binnen hebben.

Scroll naar boven