Max Verstappen krijgt angstaanjagende boodschap

Max Verstappen krijgt angstaanjagende boodschap

Max Verstappen heeft het slim bekeken. De wereldkampioen zetelt lekker in Monaco waar hij schitterend weer heeft, een mooie woning, een pareltje van een vriendin en…geen belasting. Als het aan een of andere VVD’er ligt, verandert dat laatste.

Belasting

Folkert Idsinga, die in de Tweede Kamer zit, heeft in de krant gelezen dat Monaco een ‘belastingparadijs voor topsporters’ is.

Het prinsdom wordt bewoond door honderden Formule 1-coureurs, tennissers en wielrenners. Bekende Nederlanders die hier wonen zijn dus Max Verstappen, Nyck de Vries en Wout Poels.

In Monaco is het zo geregeld dat alleen Franse staatsburgers inkomstenbelasting moeten betalen. Max Verstappen en alle andere buitenlanders hoeven dit dus niet. En daar kan Folkert Idsinga niet tegen. Sterker nog, hij wil onze wereldkampioen gaan aanpakken.

Van Idsinga moet Max belasting gaan betalen in Nederland. Hij stelt dat de schatkist door figuren als Max ontzettend veel centjes misloopt.

32 miljoen

Het geschatte jaarinkomen in 2022 van Verstappen lag rond de 64 miljoen euro. In ons land is het hoogste belastingtarief 49,5 procent.

Als Verstappen in Nederland belasting had moeten betalen, hadden Rutte en co. dus zo’n 32 miljoen euro gekregen. Dat is nu niet gebeurd.

Idsinga vindt dat niet kunnen. Hij maakt zich er echt onzettend druk over en heeft staatssecretaris belastingzaken Marnix van Rij (CDA) nu gevraagd hoeveel Nederlanders er fiscaal woonachtig zijn in Monaco.

Ook eist hij opheldering over het bedrag dat Nederland jaarlijks misloopt dankzij ’types als Verstappen, Poels en De Vries’. En daar stopt het niet. De VVD’er wil een overzicht van soortgelijke landen waar Nederlanders ‘belasting ontwijken’. Hij wil ze allemaal aanpakken.

Jumbo

Eerder vandaag werd overigens bekend dat Jumbo aan het eind van dit raceseizoen gaat stoppen met het sponsoren van Max Verstappen.

“Max is inmiddels uitgegroeid tot een wereldster en een echte wereldkampioen. We zijn ontzettend trots dat we dit van dichtbij hebben mogen meemaken, maar het internationale podium past niet bij Jumbo als Nederlandse supermarkt met winkels in Nederland en België”, dus de verklaring van het supermarktconcern.

Scroll naar boven