Dit weekend zal Max Verstappen de race uit zijn leven rijden. Aan de vooravond van dit spectaculaire evenement haalt de F1 coureur nog een keer uit naar de stewards van de Formule-1. Hij voelt zich oneerlijk behandeld.

F1 Stewards

Hij vindt dat hij oneerlijk word behandeld: “Het is mij wel duidelijk dat de regels niet voor iedereen hetzelfde zijn. Ik zie anderen dezelfde acties maken als ik, maar mij straffen ze en die anderen krijgen niks. Ik begrijp dat niet.”

De Limburgse Max kreeg afgelopen week maar liefst twee tijdstraffen tijdens de race van Saudi-Arabiƫ. Dit kreeg hij onder andere door het afsnijden van Lewis Hamilton in een bocht, en een andere voor een aanrijding. Uiteindelijk eindigde hij als tweede. Hier had Verstappen het nodige over te zeggen:

“Ik vind niet dat ik iets fout doe, maar op een of andere manier vinden de stewards dat ik straffen verdien. Ik ben het er niet mee eens omdat ik zie dat andere coureurs precies hetzelfde doen en met rust worden gelaten. Waarom ze mij moeten hebben? Ik weet het niet. Ik ben niet van plan mijn rijstijl aan te passen. Waarom zou ik? Wat ik doe is hard racen en dat zouden ze juist moeten toestaan.”