Maurice (26) heeft spijt van open relatie met Suzanne (22)

Sommige koppels besluiten er een open relatie op na te houden. Ze spreken bijvoorbeeld af dat er lekker met anderen gedate mag worden, waarbij ook de lakens gedeeld mogen worden. Zo’n type relatie kan erg goed werken, maar ook tegenvallen.

Geen rem

Maurice (26) uit Hoorn heeft een open relatie met Suzanne. Hij leerde zijn vriendin zes jaar geleden kennen, toen hij net twintig was. Suzanne was 16, maar toch besloten ze er vol voor te gaan.

”In het begin was het hartstikke leuk. We waren dolverliefd op elkaar en gingen elk weekend op stap. Dan waren het gekke nachten, kan ik je vertellen. We gingen maar door en er stond totaal geen rem op ons. Waar we ook waren, altijd werd een plekje gevonden voor een vluggertje.”

”Na een jaar of vier deden we het steeds minder. Misschien kwam dat ook omdat het spannende eraf was. Of omdat we het gewoon ontzettend druk hadden naast onze relatie.”

Uit elkaar gegroeid

Maurice heeft een full time baan en sport daarnaast vier keer per week. In het weekend gaat hij graag naar Ajax met zijn vrienden, om daarna de stad in te duiken.

Suzanne heeft op haar beurt ook een druk leven. Ze studeert nog, maar heeft er ook een baan naast en wil haar vrije tijd liever met anderen doorbrengen.

Maurice ziet met lede ogen aan hoe de twee uit elkaar groeien. ”Tussen de lakens was het misschien een keer per 3 weken nog feest. De rest van de avonden lagen we met elkaars ruggen naar elkaar, allebei op onze telefoons te kijken. Het voelde alsof er geen aantrekkingskracht meer was.”

Open relatie

Maurice beseft dat er iets moet veranderen en voorzichtig vraagt hij Suzanne of ze misschien een open relatie zou willen om te zien of dat onze band sterker zou maken.

Tot zijn verbazing stemt Suzanne meteen in. Nog voordat Maurice zijn zin heeft afgemaakt, vraagt ze hem al met hoeveel partners ze het mag doen.

”Dat vond ik best vreemd. Alsof ze er in haar hoofd al langer mee bezig was. Ik had dit liever niet voorgesteld, maar ik wil haar ook niet kwijt.”

Niet meer leuk

Inmiddels heeft het stelletje twee jaar lang een open relatie. ”Ik vind het inmiddels niet meer leuk. We zijn heel open tegen elkaar over het aantal bedpartners. Ik heb het met een iemand gedaan, maar Suzanne is al met 7 mannen naar bed gegaan. Dat vind ik toch best veel.”

Maurice (26) heeft spijt van open relatie met Suzanne (22)

”Bovendien heeft ze de ene na de andere date. Tussen ons is er al helemaal geen sprake meer van intimiteit. We hebben nu vijf maanden niets gedaan, omdat ze nooit thuis is.”

Maurice wil stoppen

Maurice heeft er genoeg van. Telkens wanneer ik seks met Suzanne wil hebben, is ze moe of komt ze net van iemand anders die haar heeft bevredigd. Ik heb het gevoel dat onze relatie alleen nog bestaat om de rekeningen te delen. Ik ben enorm ongelukkig, want dit was nu ook weer niet de bedoeling.”

Maar Suzanne wil niet stoppen. ”Zij vindt onze relatie prettig zo. Ik twijfel nu heel erg wat ik moet doen. Blijf ik ongelukkig of probeer ik haar te overtuigen dat dit niet de vorm is waarmee we het lang met elkaar zullen uithouden. Het is heel erg lastig.”

Scroll naar boven