Matthew wil besparen en verkoopt zijn wc: ”Die heb ik niet nodig”

Matthew wil besparen en verkoopt zijn wc: ''Die heb ik niet nodig''

Sommige berichten op internet zijn te bizar om voor waarheid aan te nemen. Dat is ook het geval bij het verhaal dat Matthew deelt op het populaire forum Reddit.  De 49-jarige Brit wil graag besparen en heeft daarom zijn wc te koop aangeboden.

Onnodig

Het is algemeen bekend dat alles in het leven steeds duurder wordt. In de tussentijd stijgen onze salarissen helaas minder hard mee.

En dus doen mensen er vanalles aan om te besparen. In de winter zetten mensen hun verwarming een graadje lager. Ze kijken beter naar de prijzen bij het boodschappen doen en zo zijn er nog talloze voorbeelden. Maar een toilet wegdoen?

Die hadden we nog niet eerder gehoord. Op Reddit vertelt Matthew zijn beweegredenen. Want Matthew vindt een toilet onnodig.

Matthew wil besparen en verkoopt zijn wc: ''Die heb ik niet nodig''

In Nederland verbruikt een gemiddelde persoon ongeveer 21 liter water per dag als diegen de wc doorspoelt. Hoeveel liter dat in Engeland is? Geen idee, maar veel zal het niet schelen.

Besparen

Matthew stelt dat hij door zijn wc weg te doen, veel geld gaat besparen op de waterrekening. ”Ik heb ook helemaal geen toilet nodig”, schrijft hij.

”Ik doe de kleine behoefte gewoon in een fles. Wanneer die vol is giet ik dat door de gootsteen.” Allemaal mooi, maar hoe gaat dat met de grote behoefte?

Matthew schrijft dat hij die in de tuin doet. Als een soort kat zeg maar. Wanneer het hard wordt, schept hij het op en gooit de veertiger het in de container.

WC verkopen

Dan blijft de vraag, waarom hij zijn toilet verkoopt. Die kun je toch ook gewoon laten staan en niet gebruiken? Maar ook daar heeft hij een antwoord op.

”Mijn appartement is niet heel groot. De ruimte die er vrijkomt, kan ik weer ergens anders voor gebruiken. Voor mij heeft dat alleen maar voordelen.”

Als je het ons vraagt een zeer aparte denkwijze. Maar goed, aan de andere kant kijken er allang niet meer op van dergelijke dingen. Wat vind jij van Matthews idee?

Scroll naar boven