Massale paniek in de Apenheul: Medewerkers en bezoekers schrikken

Massale paniek in de Apenheul: personeel en bezoekers schrikken

In familiepark de Apenheul is gisteren iets heel erg heftigs gebeurd. Een 28-jarige jarige man (die ook nog een kind bij zich had) kwam met een enorm mes naar het park. Hij zocht ruzie en dreigde uit te halen met het mes.

Tientallen getuigen

Dit gebeurde gisteren namiddag, op notabene de meest drukke dag van het jaar in het dierenpark. Niet dat dit er iets mee te maken heeft, maar het Algemeen Dagblad licht dat uit.

Anyway, de 28-jarige man uit Vlissingen besloot uit het niets een enorm mes uit zijn tas te halen. Hiermee dreigde hij een andere bezoeker iets aan te doen.

De aanleiding hiervoor is vooralsnog volstrekt onduidelijk. Je bent natuurlijk ook niet helemaal fris in je bovenkamer als je zoiets meeneemt naar een park.

Op het moment dat de man uit wilde halen, rond 16.15 uur, waren er tientallen mensen getuige van. Medewerkers en ook andere bezoekers raakten in paniek.

Had kind bij zich

Mogelijk nog krankzinniger is dat de man een kind bij zich had. Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff: ”De verdachte man vertoonde zoals wij dat noemen ‘onbegrepen verdrag’. We onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen. Het kind dat hij bij zich had, is overgedragen aan het zorgkader.”

De Apelheul heeft bezoekers die getuige waren opgevangen. ”Met mensen die daar behoefte aan hadden, hebben we samen over de situatie gepraat.”

Massale paniek in de Apenheul: personeel en bezoekers schrikken

De doorgedraaide gek ging tekeer in het achterste deel van het park, zo bevestigt Miriam Heinsbroek van het park: ”Waar het ook was, het is allemaal even erg.”

”Maar ik had er zeker niet aan moeten denken dat dit midden in het park bij een druk terras was gebeurd. Dan waren er nog veel meer mensen die een fijn dagje uit waren, flink geschrokken.”

Controle

”We zijn natuurlijk enorm geschrokken. Het was een drukke, maar ook een hele prettige dag in het park. De sfeer wasg goed en we kregen veel reacties van mensen die genoten hebben.”

”Dan is dit natuurlijk niet iets wat je verwacht. Gelukkig was de situatie snel onder controle.” Westhoff noemt het alsnog erg vervelend. ”Juist omdat een dergelijk incident overal kan plaatsvinden. Gelukkig zijn er geen slacht0ffers gevallen bij deze situatie.”

De man die door de 28-jarige malloot bijna van het leven werd beroofd, zal zich vandaag melden op het bureau om aangifte te doen.

Scroll naar boven