Massale onrust in Ter Apel om wat asielzoeker met kleine meisjes doet

Massale onrust in Ter Apel om wat asielzoeker met kleine meisjes doet

In Ter Apel is zware onrust ontstaan door het bizarre gedrag van een 27-jarige asielzoeker uit Algerije. De man liep gisteren in een winkelcentrum op kleine meisjes af en haalde zijn jongeheer uit zijn broek. In het dorp is de pleuris uitgebroken.

Het gaat om een kansloze Algerijn van 27 jaar die op kosten van belastingbetalers wordt onderhouden. Hij zit momenteel in de cel, totdat het onderzoek is afgerond.

Gisteravond gebeurde er nog iets. In een Jumbo-supermarkt ontstonden rellen, verzoorzaakt door asielzoekers. De politie heeft hen niet aangehouden, maar netjes naar het azc gebracht.

Gespannen sfeer

In Ter Apel is de beer flink los. Bewoners zijn net als veel Nederlanders helemaal klaar met asielzoekers en hun fratsen. Er gaan nu oproepen rond voor een burgerwacht. Want de overheid doet er helemaal niets aan en de maatregelen die er wel zijn, werken totaal niet.

De overlast wordt grotendeels veroorzaakt door asielzoekers die geen kans hebben op asiel, maar toch door ons kabinet (op kosten van jou) alles gratis krijgen. Dan kun je denken aan Algerijnen.

’Maatregelen gaan veel te langzaam’

„Het was een en al hectiek”, zegt Monique van Zijl van de Jumbo in Ter Apel. „Bij ons in de winkel en buiten op het plein. Het gaat maar door hier. De situatie is aan het escaleren. Er zijn wel maatregelen aangekondigd, maar we moeten maar zien wat ervan komt. Het gaat mij allemaal veel te langzaam. Vanavond hebben we spoedoverleg met de gemeente.”

Het gaat om een overleg van winkeliers met fractievoorzitters van de gemeenteraad en de burgemeester, dat vanwege de commotie naar voren is gehaald.

Overleg burgemeesters en staatsecretaris

De burgemeesters van Westerwolde en Emmen hebben eind april afspraken gemaakt met staatssecretaris Van der Burg om maatregelen te nemen om de overlast aan te pakken. Een van de maatregelen is dat de aanvragen van kansarme asielzoekers sneller afgehandeld moeten worden, zodat ze korter in Ter Apel verblijven. Dat zou uiterlijk op 1 juni in moeten gaan.

Scroll naar boven