Martine (68) kreeg mooi aanbod voor bankrekening in het buitenland: ”Ik ben alles kwijt”

Martine Brees (68) uit het Belgische Gembloers (Namen) is de boot ingegaan voor 135.000 euro.

Martine Brees (68) uit het Belgische Gembloers (Namen) is de boot ingegaan voor 135.000 euro. ”Het was al mijn geld”, zo huilt ze. De gepensioneerde weduwe trapte in een oplichterstruc en is nu woest op zichzelf. ”Ik ben zo dom geweest.”

Martine

Martine denkt een mooie slag te slaan met een spaarrekening die een aanlokkelijke interest beloofde. Het ging Revolut, een bank uit Litouwen.

Martine Brees (68) uit het Belgische Gembloers (Namen) is de boot ingegaan voor 135.000 euro.

Tenminste, dat dacht Martine. In werkelijkheid zaten er mensen met minder goede bedoelingen achter. Die belden haar een jaar geleden al op.

Inmiddels is Martine 135.000 kwijtgeraakt. Ze is al haar spaargeld kwijt, inclusief de erfenis van haar omgekomen man. De Belgische is kapot.

HTTPS

”Ze zeggen altijd dat ‘https’ veilig is. Ik begrijp het niet, ik begrijp het niet”, zo jammer Martine voor de camere van Sudinfo. ”En er staat ook Revolut, kijk maar.”

”Ik heb een contract getekend van Revolut, ik heb mijn id-kaart gegeven, alles gegeven. Alles was duidelijk. Voor mij was dit gewoon echt.”

Martine geloofde ene Laura Decourt, die deed alsof ze bij Revolut werkte en in Parijs woont. ”Ik kon mijn geld storten en ook weer opnemen. Geen enkel probleem. Ik heb het getest en ik kon mijn geld weer opnemen. Door die misleiding ben ik maar blijven storten.”

Martine Brees (68) uit het Belgische Gembloers (Namen) is de boot ingegaan voor 135.000 euro.

135.000 euro

Het gaat mis wanneer Martine 12.000 euro wil opnemen. Dat lukt niet. Ze belt Laura, de consulente, maar die neemt niet op. ”Het was allemaal nep!”

”Sindsdien heb ik nooit meer iets van haar gehoord. Ik heb helemaal niets meer en ben 135.000 euro kwijtgeraakt. Ik ben er kapot van.”

Martine durfde haar eigen bank niets te zeggen over haar ‘nieuwe rekening’. Ook haar kinderen vertelde ze niets. Daar heeft ze nu veel spijt van. ”Ik slaap niet meer.”

Geld weg

Martine heeft de autoriteiten verwittigd, maar de kans dat ze haar geld nog terugziet is klein. Onlangs kreeg ze een mail dat ze haar geld terug kon krijgen. Dan moest ze even op een linkje klikken.

”Ik ben er niet weer ingetrapt. En gelukkig ook maar, want het ging om phishing. Ik laat mij nooit meer vangen. Ik heb ook geen cent meer, dus mij kunnen ze niet meer afpersen.” Voor Martine worden het sombere dagen. ”Ik heb maar een klein pensioentje.”

Scroll naar boven