Marokkaanse man moet kiezen wie hij kan redden: ”Ouders of zoon”

Marokkaanse man moet kiezen wie hij kan redden: ''Ouders of zoon''

De Marokkaanse Tayeb ait Ighenbaz heeft een hartverscheurde keuze moeten maken. Bij de aardbeving in het Atlasgebergte moest de vader kiezen of hij zijn ouders of zijn zoon van 11 jaar onder het puin vandaan zou halen.

Onmenselijke keuze

De beslissing die ait Ighenbaz uiteindelijk maakt, achtervolgt hem nog steeds. Afgelopen vrijdag was hij met zijn vrouw, hun twee kinderen en zijn ouders in hun gezamenlijke woning, toen de hele grond begon te trillen. Marokko kreeg te maken met een zware aardbeving.

Marokkaanse man moet kiezen wie hij kan redden: ''Ouders of zoon''

Tegen de BBC vertelt de vader: ”Het ging allemaal zo snel. We renden allemaal naar de deur. Mijn vader lag te slapen en ik riep naar mijn moeder dat ze moesten komen. Ze bleef achter om op mijn vader te wachten.”

Zoon

Toen Ighenbaz terug rende naar zijn huis, zag hij dat zowel zijn ouders als zijn zoon Adam van elf onder het puin lagen. Ze konden geen kant op.

De vader ziet het handje van zijn zoon onder de stenen uitsteken. Hij beseft: er is geen tijd te verliezen en haalt zijn kindje onder het puin vandaan.

Wanneer hij zijn ouders wil gaan redden, is het helaas al te laat. ”Ik moest kiezen tussen mijn ouders en mijn zoon. Ik kon mijn ouders niet meer helpen. Er lag een muur over de helft van hun lichamen”, aldus de huilende Ighenbaz. ”Ik heb ze om zien komen.”

Opnieuw beginnen

Hoe nu verder? De vader zegt dat het voelt alsof hij is geboren in een nieuw lichaam. Ik heb geen ouders meer, geen woning, geen eten, geen kleren. Ik ben 50 jaar en moet opnieuw beginnen.”

Scroll naar boven