Marokkaanse jongen (14) sterft bij voetbalrellen

Marokkaanse jongen (14) sterft bij voetbalrellen

Schokkend nieuws vanuit het Franse Montpellier. Daar brak gisteren de pleuris uit tussen Fransen en rellende Marokkanen. Bij het geweld is een jongen van 14 jaar oud om het leven gekomen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Onrust

Frankrijk won gisteren op het WK voetbal met 2-0 van Marokko. Net zoals eerder het geval was, werd het voor de vijfde keer op rij onrustig in tal van Europese steden.

In het Zuid-Franse Montpellier liep het zwaar uit de hand. Fransen en Marokkanen zochten de confrontatie en gooiden met vuurwerk naar elkaar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Riot With Style (@riot.with.style)

Franse vlag afpakken

Een jongen van pas 14 jaar is om het leven gekomen, nadat hij werd aangereden door een automobilist. Op sociale media gaat een video rond waarop te zien is hoe een groep langs een witte stilstaande auto loopt. Iemand doet een poging om de Franse vlag van de automobilist af te pakken.

Om de auto heen verzamelt zich vervolgens een groep. De chauffeur raakt logischerwijs volledig in paniek en rijdt op hoge snelheid minimaal twee aanvallers aan. Een van de twee jongens staat weer op, de ander blijft roerloos liggen. Hij wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar overleden aan zijn verwondingen.

De auto is inmiddels teruggevonden, maar van de bestuurder ontbreekt ieder spoor.

Scroll naar boven