Marokkaan verliest drie vingers door zwaar vuurwerk

Marokkaan verliest drie vingers door zwaar vuurwerk

Wat had moeten uitlopen op een feestje, is voor de vierde keer op rij ontaard in rellen. De politiek en de politie schijnen er maar niet in te slagen om de orde te handhaven. In Nederlandse en Belgische steden werd er weer flink op los gereld.

Dat heeft geleid tot tientallen arrestaties. Laten we hopen dat de relschoppers worden vastgehouden tot na het volgende duel, want Marokko speelt de halve finale van het WK tegen Frankrijk.

Vuurwerk

Op sociale media verschenen talloze video’s van feestende Marokkanen. Met fakkels en rookbommen wilden ze de sfeer opleuken. Helaas werd er ook met zwaar vuurwerk gegooid.

Dat heeft een man in Antwerpen drie vingers gekost. In Belgische media staat dat het slachtoffer een vrijwilliger zou zijn die moest helpen de orde te handhaven.

Nadat het stuk vuurwerk ontplofte, heeft de politie de man de eerste zorgen toegediend. Het gaat om dezelfde agenten die eerder met stenen werden bekogeld. Het incident zorgde ervoor dat rellende Marokkanen opeens stopten met rellen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De politie had net het waterkanon in stelling gebracht, terwijl de ordediensten en de federale politie klaarstonden om de rellende Marokkanen te verjagen. Door het vuurwerkincident verlieten de relschoppers de locatie, waardoor ingrijpen niet nodig bleek.

In totaal zijn er in Antwerpen desalniettemin tientallen Marokkanen opgepakt.

Scroll naar boven