Marokaan speelt smokkelaartje maar snapt het niet: ”Die gozer viel wel heel erg op”

Marokaan speelt smokkelaartje maar snapt het niet: ''Die gozer viel wel heel erg op''

Een Marokkkaanse Nederlander die graag smokkelaartje wilde spelen, is op wel heel lachwekkende wijze door de mand gevallen. Het was bijna kinderlijk eenvoudig voor de douane om de man eruit te pikken en dat gebeurde dus ook.

De man, in het bezit van een Nederlands paspoort, deed een poging in de haven van de Spaanse plaats Tarifa naar Marokko te gaan.

Met de nadruk op ‘deed een poging’, want daar is hij nooit aangekomen. De Guardia Civil, de Spaanse versie van de politie hield hem namelijk aan.

In de haven van Tarifa, een piepklein stadje in het meest zuidelijke puntje van Spanje bij de staat van Gibraltar, kun je de oversteek maken naar het Marokkaanse Tanger.

Buit in de auto

De man, die met zijn auto op de boot wilde, gedroeg zicht zo ontzettend nerveus dat hij meteen opviel. Terwijl hij reed kon hij zijn zenuwen niet in bedwang houden.

Het gevolg hiervan was dat hij allerlei slingerende en andere opvallende manoeuvres maakte. Het was net alsof hij wilde zeggen: ‘controleer me alsjeblieft’.

Dat deed de douane dan ook en met succes. In de bagage in de kofferbak werd een bedrag van 13.000 euro aan cash geld gevonden.

Ook had de Marokkaan nog vier staven met zilver en 12 zilveren munten bij zich. Het totale gewicht bedroeg meer dan vier kilo.

De buit is in beslag genomen door rechercheurs. De man zit momenteel vast en zal worden aangeklaagd voor een poging tot smokkel van goederen en geld.

Guardia Civil intercepta en el puerto de Tarifa a un pasajero con 4 kilos de plata y 13.000 euros

 

Scroll naar boven