Minister-president Mark Rutte heeft vandaag het Oekraïense parlement toegesproken. Speciaal voor de gelegenheid was dat parlement volgehangen met Nederlandse vlaggen. Rutte begon zijn speech met een ‘simpele boodschap’.

”Mijn land staat achter jullie. De andere leden van de Europese familie staan achter jullie. En we blijven achter jullie staan zolang als het duurt”, tot vrede, vrijheid en democratie in Oekraïne zijn hersteld en gerechtigheid is geschied”, aldus onze premier.

Rutte gaat verder: ”De bevolking van Oekraïne kan rekenen op de niet aflatende steun van Nederland. Het is als David en Goliath (met stemverheffing) EN WE WETEN ALLEMAAL WIE DAT GEVECHT GEWONNEN HEEFT.” Dan volgt er een heel verhaal over moed en de bewondering daarvoor.

Meer wapens

Nederland zal Oekraïne alle wapens leveren de ze nodig hebben voor de volgende fase van de oorlog, omdat ”we aan jullie zijde staan.”

BEKIJK OOK  Dronken vrouw rijdt vol gas autowasstraat binnen: ''Is dit niet de rem?''

Oekraïne gaat de oorlog winnen

Hij besluit zijn toespraak met de volgende woorden: ”Voordat de oorlog begon, was Oekraïne al een zeer gewaardeerd lid van de Europese familie. Voor mij is het erg duidelijk dat deze familieband steeds hechter wordt. Vandaag draait het om het volgende: familie is familie en er moet een oorlog gewonnen worden. En jullie gaan winnen!”

”Om het Oekraïnense volkslied te citeren


Like it? Share with your friends!