Mark Rutte onthult: Dit wil ik na premierschap doen

Mark Rutte maakt bekend wat hij na premierschap gaat doen

Wanneer Mark Rutte stopt als minister-president, gaat hij niet verder in de politiek. Tenminste, dat is de bedoeling. Tijdens een livestream op sociale media vertelde de premier dat hij iets wil gaan doen dat erg ”nuttig” is, zonder daarbij in detail te treden.

Rutte ging gisteren ‘live’ op Instagram en kreeg de vraag wat hij gaat doen wanneer zijn werk in het torentje erop zit. De premier vond dat een ”moeilijke” vraag want ”zo ver is het nog niet”.

Iets nuttigs

Hoewel Rutte aangaf er niet te veel over na te willen denken omdat hij nog ”middenin” dit werk zit, weet hij alvast wat hij later niet wil. ”Niet terug het bedrijfsleven in en ook niet in de politiek verder nog iets.” Wat hij dan wel wil? ”Het moet in ieder geval iets zijn volgens mij waarbij je als je ’s avonds thuiskomt denk: dit was erg nuttig. En een leraar in ieder geval hoeft nooit na te denken of het nuttig was wat hij overdag deed, want dat antwoord is altijd ja.”

Of we Mark Rutte ooit fulltime voor de klas zullen zien? Zelfs nu het premier is doceert hij eenmaal per week het vak maatschappijleer op een middelbare school.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Rutte (@minpres)

Scroll naar boven