Mark Rutte haalt snoeihard uit naar bevolking

Mark Rutte haalt snoeihard uit naar bevolking

Minister-president Mark Rutte vindt het “heel erg” dat Nederlanders nauwelijks vertrouwen hebben in de politiek. Maar hij is niet van plan om te “bedelen” voor het vertrouwen van mensen.

Dat heeft de premier na de troonrede gezegd. Volgens Rutte is zijn doel niet om populair te worden. Zijn prioriteit is het “oplossen van problemen”.

Rutte hoopt dat de maatregelen die het kabinet treft om te voorkomen dat huishoudens in betalingsproblemen komen, eraan bijdragen dat mensen weer het goede inzien van de overheid. Maar dat is niet het doel van de maatregelen, benadrukt hij.

Mark Rutte haalt snoeihard uit naar bevolking

Zorgwekkend

Onderzoek van I&O Research, in opdracht van NRC, heeft uitgewezen dat bijna 80! procent van de Nederlanders ontevreden is over het kabinet. Koning Willem-Alexander sprak vandaag van een zorgwekkende situatie.

Rutte heeft het vermoeden dat veel mensen bezorgd zijn over de opstapeling van problemen. Hij noemt de hoge kosten en de asiel- en stikstofcrisis als voorbeelden.

Ook het vertrouwen in Rutte zelf is laag: uit hetzelfde onderzoek blijkt dat nog maar drie op de tien Nederlanders hem als betrouwbare premier ziet. Dat raakt hem, erkent de premier. Maar hij zegt ook dat hij zich daar niet te veel mee bezig kan houden.

Scroll naar boven