Mark Rutte doet krankzinnige toezeggingen aan Zelensky

Breaking: Mark Rutte met spoed naar Oekraïne

Minister-president Mark Rutte heeft gister lekker gegeten met zijn ambtsgenoot Volodimir Zelensky en heeft een opvallend voorstel gedaan. Hij wil dat er onderzocht wordt of Nederland een de regio rondom de havenstad Cherson kan ”adopteren”. Die moet dan volledig herbouwd worden met belastinggeld dat is afgedragen door werkende Nederlanders.

Dat laat Rutte weten aan De Telegraaf. De regio rond Cherson is momenteel in handen van Rusland, maar Oekraïne wil het gebied graag terugveroveren.

Als het zover is, wil onze premier graag dat Nederland zich gaat bezighouden met de heropbouw. ”Nederland is goed in havenontwikkeling, in landbouw en in alles wat met water te maken heeft. Die expertise kunnen wij in heel Oekraïne aanbieden en rond Cherson komen die zaken prachtig samen.”

Geschrokken

Rutte wandelde gisteren door de kapotgeschoten straten in een aantal steden en was diep onder de indruk. ”Het was echt verschrikkelijk”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde premier. Rutte is overigens verkouden. Of hij geen corona heeft? ”Ik test mezelf regelmatig. Iedereen is wel eens verkouden, ik overleef het wel.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven