Mark (56) is al dertig jaar getrouwd, geeft seksleven een 0

De 56-jarige Mark zit een beetje in een dipje. Hij is al dertig jaar getrouwd met zijn eerste vriendin, maar is zwaar teleurgesteld in het leven tussen de lakens.

Tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelt Mark hoe hij over zijn huwelijk denkt. Hij vertelt echter ook dat hij zijn vrouw al jaren bedriegt: ”Eigenlijk ben ik een lafaard.”

Buitenwereld

”Voor de buitenwereld zijn mijn vrouw en ik een degelijk, getrouwd koppel. Maar we leven samen als broer en zus. Wonen onder hetzelfde dak, slapen in hetzelfde bed en daar stopt het.

”We raken elkaar nooit aan. Geen kus, knuffel en tussen de lakens gebeurt er al helemaal niets. Al vijftien jaar heeft ze geen zin meer.”

”Ik ben geen jonge hengst meer die er elke dag op moet, maar ik verlang er wel naar. Al moet ik toegeven dat ik niet weet of ik Marielle nog zou kunnen verwennen.”

Mark (56) is al dertig jaar getrouwd, geeft seksleven een 0

Haar schuld

Mark gaat verder: ”Ons s*ksleven was nooit super vurig, maar het was eerst wel okee. Vervullend. Maar op gegeven moment werd het iets mechanisch.”

”Steeds op dezelfde manier, zonder gevoel of erotiek. Ik mocht haar na verloop van tijd niet meer aanraken. Daardoor is het niet meer leuk nu.”

‘Ik geef het op’

De verslaggever van HLN wil weten of Mark en zijn vrouw er wel eens over praten. ”Nee, nooit. Het is taboe geworden. Als ik een toespeling maak, begint ze over iets anders. Wanneer er op televisie een scène voorbijkomt, zapt ze die weg. Ik heb alles opgegeven.”

Aangezien Mark zwaar gefrusteerd is, lijkt het misschien beter om van zijn vrouw te scheiden. Maar dat wil hij niet. ”Wat is mijn voordeel daar bij? Alleen een vrouw die af en toe een wipje wil maken. Ik denk ook aan andere dingen, zoals financieel. Scheiden zou nadelig zijn.”

Niet trouw

Omdat Mark behoeftes heeft, zoekt hij het bij andere vrouwen. ”Ik heb al een paar keer een dame van plezier bezocht. Je wil toch een vrouw voelen soms.”

”Een minnares vind ik te veel gedoe. Ik ben een braaf mens. Maar toch ben ik (on)bewust bezig een leven te creëeren waar zij geen onderdeel van uitmaakt.”

Fantasie

Maar Mark heeft ook een fantasie, waar zijn vrouw niet van weet. ”In gedachten kun je alles zijn wat je wilt. Soms fantaseer ik dat ik een vrouw ben, die langs alle kanten genomen wordt. Ik beeld mezelf dan in dat ik een onderdanige vrouw ben. Ik kijk ook graag naar bondage.”

”Het windt mij op wanneer een vrouw de controle afstaat. Dat vind ik veel mooier dan wat erop volgt. Ik zou graag meester zijn van Marielle.”

Mark is erg ongelukkig, maar toch blijft hij bij Marielle. ”Al zouden we het maar twee keer per week doen, dat zou ik echt heel fijn vinden.”

Scroll naar boven