Marjolijn zit in de bijstand, krijgt van de dierenarts een rekening van 12.000 euro voor haar kat

Marjolijn zit in de bijstand, krijgt van de dierenarts een rekening van 12.000 euro voor haar poes

Marjolijn Warren moet een bedrag van meer dan 12.000 euro betalen voor de operaties die haar kat Puk moet ondergaan. Geld voor een verzekering had ze niet, maar haar diertje zomaar laten inslapen wilde ze ook niet.

Dierenarts

In oktober van dit jaar glipt Puk, die al 13 is, via de achterdeur van Marjolijns woning naar buiten. De volgende dag krijgt ze een belletje van de dierenambulance.

Puk was gewond aan zijn pootjes. De dierenarts kijkt even vlug en velt al snel het vonnis. ”Die zei dat het beter was om Puk te laten inslapen.”

Maar daar gaat Marjolijn niet mee akkoord. ”Puk zag er nog goed uit, dus ik ben met haar naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren gegaan. Daar hebben ze een second opinion gedaan.”

Het voorgevoel van Marjolijn blijkt correct: Puk maakt een goede kans op herstel. De geschatte kosten van de operaties zijn op dat moment minder dan vijfduizend euro.

”Daarvan dacht ik dat het kon. Maar gedurende de behandeling werd duidelijk van niet”, zo vertelt Marjolijn tegen het AD.

Geld inzamelen

Marjolijn heeft het niet breed en moet rondkomen van een bijstandsuitkering. Ze leent daarom geld bij familie en vrienden om het bedrag van meer dan 12.000 euro bij elkaar te krijgen.

”Maar ja, ik moet het wel weer terugbetalen en dat gaat niet. Daarom ben ik een crowdfunding gestart, zodat anderen hun steentje hopelijk kunnen bijdragen.”

Andere keuze?

Marjolijn stelt achteraf dat ze wellicht een andere keuze had gemaakt als ze had geweten dat het zo duur zou worden om de kat te laten behandelen.

”De kosten zijn gedurende het traject flink hoger uitgevallen. Maar je gaat natuurlijk niet meer stoppen als je eenmaal bent begonnen.”

Verzekering

Wanneer Marjolijn een verzekering had gehad, had het zo kunnen zijn dat ze niet het volledige bedrag had hoeven neer te leggen.

”Ik heb er wel naar gekeken, maar niets afgesloten. Het bedrag wat ik maandelijks zou moeten betalen woog niet op tegen wat het me waarschijnlijk zou opleveren. Maar achteraf had een verzekering waarschijnlijk wel geholpen”, aldus Marjolijn.

Inmiddels is kat Puk weer thuis in Utrecht, weliswaar met haar twee pootjes in het gips. ”Ze wordt weer helemaal de oude”, aldus haar baasje

Beeld: Facebook Marjolijn Warren

Scroll naar boven