Marisse verhuist naar Gambia voor relatie met Seedy, zijn vrouw en hun 4 kinderen

Marisse verhuist naar Gambia voor relatie met Seedy, zijn vrouw en hun 4 kinderen

Ze zeggen wel eens dat liefde je overkomt. Je kiest er niet voor. De 31-jarige Marisse van Drunen uit het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland weet er alles van. Ze werd dolverliefd op boer Seedy uit Gambia en gaat daar wonen.

De dertiger heeft ons land namelijk verlaten, om een nieuw bestaan op te bouwen in het schitterende Gambia. Ze heeft een relatie  met Seedy en zijn eerste vrouw Mariama, die samen overigens al vier kinderen hebben. Het is geen probleem voor Marisse.

Seedy

Marisse wordt verliefd op Seedy tijdens een vakantie. Ze is op slag verliefd op hem, maar loopt tegen een probleem aan: hij is gelukkig getrouwd en heeft vier kinderen.

Maar dat maakt Marisse weinig uit. Ze ziet het best zitten om als tweede vrouw te fungeren. ”In Gambia mogen mannen meerdere vrouwen hebben, mits hij voor hen kan zorgen. Dat vind ik mooi en bijzonder.”

Seedy woont een paar dagen in de week bij Marisse, terwijl hij de andere dagen bij Mariama woont. De Hollandse is hier dolblij mee. ”De Gambiaanse mentaliteit is dat iedereen welkom is. Ze zijn hier heel erg gastvrij en ik voel me ontzettend rijk.”

Mariama voelt als mijn zus

Inmiddels probeert Marisse een echte Gambiaan te zijn. Ze leert de lokale stamtaal en verdiept zich in de gebruiken van de stam. ”Mariama voelt als mijn zus. Het is fijn om haar dichtbij te hebben. We regelen samen vanalles voor de familie en ik mag van haar soms ook koken.”

Stichting

Marisse is voornamelijk afhankelijk van het geld dat Seedy binnenbrengt. Soms helpt ze met bananen plukken en in de tussentijd heeft ze een stichting opgericht die steeds beter gaat lopen.

De Nyamina Garden Foundation helpt de bevolking door op hun twee hectaren land in werk te voorzien. Het respecteren, samenwerken en leven met de natuur is een ander aspect. ”We zijn een kleine stichting. Al het geld dat binnenkomt, vloeit direct door naar onze gemeenschap.”

Scroll naar boven