Mario biljart 44 uur achter elkaar voor emotioneel, maar prachtig doel

Mario biljart 44 uur achter elkaar voor emotioneel, maar prachtig doel

Mario Gevers uit Brabant doet voor het goede doel mee aan de Vughtse duurrecordpoging biljarten. Om te slagen moet hij 44 uur aan een stuk doorgaan. Het is loodzwaar, maar het tjokvolle café en zijn doel houden Mario op koers.

De Brabander is de uitdaging van de recordpoging, wat zoveel betekent als dat hij dus 44 uur achter elkaar moet biljarten. Inmiddels is hij al 40 uur wakker. In de korte pauze vertelt Mario tegen Omroep Brabant hoe het gaat.

Nuchter blijven niet gelukt

“Ik moet nog vijf uur”, zegt hij. “Hiervoor heb ik al eens een recordpoging van 40 uur gedaan.” Destijds had Mario zich wat beter voorbereid dan nu. Zo dronk hij maar liefst drie maanden geen alcohol en werkte hij dagelijks aan zijn conditie. Mario was van plan om zich weer aan dat trainingsschema te houden. “Maarja, dat nuchter blijven is helaas niet gelukt”

Het café is gevuld met supporters, drank, juryleden én een fanfare. Zodra Mario in slaap dreigt te vallen, toetert het orkest hem uit zijn stoel. Hoewel Mario geniet van de atmosfeer, heeft hij een serieus doel waarvoor hij dit allemaal doet.

Wensambulance

Met zijn poging haalt hij geld op voor de Wensambulance. Deze bezorgt terminaal zieke mensen een mooie dag. “Zelfs al ben ik niet goed getraind dit jaar, dan heb ik nog altijd mijn duidelijke doel. Dat houdt me op de been.”

Recordpoging gehaald

Het bedrag dat Mario heeft opgehaald met zijn actie is niet bekend. Wel is inmiddels duidelijk dat hij de recordpoging succesvol heeft afgerond.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven