Wanneer iemand zijn of haar laatste adem uitblaast, kiezen nabestaanden er soms voor een advertentie in een krant te plaatsen. Dat kan natuurlijk ook online.
Advertentie
Het is wat ‘oudbollige’ manier van mensen laten weten dat er iemand is heengegaan. Rouwbrieven kunnen ook, maar anno 2023 is mensen informeren via sociale media een stuk sneller. En ook goedkoper. Rouwzegels zijn nu eenmaal niet gratis.
Maar goed, er zijn dus nog mensen die een bericht in een (lokale) krant laten plaatsen. In de meeste gevallen heeft degene die niet meer in leven is, de tekst niet zelf bedacht.
De nabestaanden bedenken een gedenkwaardige tekst, die past bij hem of haar. Dat kan bijvoorbeeld iets liefs zijn, of juist een bepaalde tekst die de 0verledene zo mooi vond. Onder het bericht staat dan wanneer er afscheid wordt genomen en zijn de namen van de familie te vinden.
Speciaal verzoek
Iemand die duidelijk wel had nagedacht over wat er in de advertentie moest komen te staan, is Mariëtte. Ze had daarbij een speciaal verzoek laten opnemen.
Ten eerste wilde ze niet dat er een koffietafel georganiseerd zou worden. Waarom ze dat niet wilde, wordt al snel duidelijk uit de advertentie.
“Diegenen die koffie wensten, hebben volgens Mariëtte tijd genoeg gehad om die samen met haar te drinken!” staat er in de advertentie.
View this post on Instagram
Tsja, wij zijn het zonder haar te kennen eigenlijk wel met haar eens. Als je niet eens de moeite doet om tijdens haar leven bij haar langs te komen, is het een beetje vreemd dat je wél op de begrafenis komt…
Wat vind jij van de manier waarop Mariëtte mensen nog even terechtwijst? Laat het weten in de reacties!