Mariëtte (89) haalt in rouwadvertentie genadeloos uit naar mensen die nooit langskwamen

Mariëtte (89) haalt in rouwadvertentie genadeloos uit naar mensen die nooit langskwamen

Wanneer er iemand heengaat dan hebben de nabestaanden de optie om een rouwadvertentie te plaatsen in de krant. Zo bereik je bijvoorbeeld mensen die geen rouwkaart ontvangen, al zien er tegenwoordig ook niet veel mensen die de papieren krant nog lezen.

Rouwadvertentie

Dat is best te verklaren. Via social media en met name Facebook is een berichtje niet alleen sneller, het scheelt ook geld en je bereikt er veel meer mensen mee. Zo krijgt je hele vriendenlijst te lezen wie je is ontvallen.

Maar goed, er zijn dus nog mensen die een overlijdensbericht in de krant laten plaatsen. In de meeste gevallen hebben de overleden niet zelf bedacht wat er in het bericht moet komen te staan. De nabestaanden bedenken iets moois wat bij hem of haar hoort.

Speciaal verzoek

Mariëtte had wél nagedacht over de advertentie. Ze had daarbij een speciaal verzoek laten opnemen. Ten eerste wilde ze niet dat er een koffietafel georganiseerd zou worden. Waarom ze dat niet wilde, wordt al snel duidelijk uit de advertentie.

“Diegenen die koffie wensten, hebben volgens Mariëtte tijd genoeg gehad om die samen met haar te drinken!” staat er in de advertentie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @passiefagressief

Tsja, wij zijn het zonder haar te kennen eigenlijk wel met haar eens. Als je niet eens de moeite doet om tijdens haar leven bij haar langs te komen, is het een beetje vreemd dat je wél op de begrafenis komt…

Scroll naar boven