Marian neemt voor 654 euro aan kleren mee bij de Primark: ”Ik had de kassa niet gezien”

Marian neemt voor 654 euro aan kleren mee bij de Primark: ''Ik had de kassa niet gezien''

De 54-jarige Marian K. uit Slowakije besloot afgelopen zomer met twee enorme big shoppers de Primark in Enschede uit te wandelen. In de tassen zaten kleren ter waarde van 654 euro.

Primark

De Slowaak dacht kennelijk dat hij met zo’n enorme buit ongezien weg kon komen. Dat mislukte. We zullen nooit weten waarom hij dat dacht.

Tijdens de rechtszaak gisteren was Marian namelijk absent. Hij had niet de moeite genomen naar de rechtbank te komen, omdat hij momenteel in het Duitse Berlijn aan het werk zou zijn.

Zijn advocate Jolien Klomp kon er verder weinig aan toevoegen. Haar pogingen om Marian te spreken zijn allen mislukt. De Slowaak neemt de telefoon niet meer op.

‘Had de kassa niet gezien’

Toen Marian op 29 juli bij de deur van de Primark werd aangehouden, gaf hij aan dat hij de kassa niet had gezien. En dat terwijl er toch aardig wat afrekenpunten in de winkel zijn.

Op het bureau verklaarde hij van een onbekende man het verzoek had gekregen om te pikken. ”Ik deed dat in Slowakije ook wel eens, dus ik dacht: dat kan wel.”

Recidivist

Marian K. is een hardleerse man. Een maand later werd hij in de Plus-supermarkt betrapt op het gappen van boxershorts. Hij smeet toen een beker hete koffie in het gezicht van een medewerker en ging er vandoor.

Binnen no-time werd hij echter gegrepen door een politiehond. De officier van justitie Alrik Nettenbreijers was gisteren duidelijk en eiste vier maanden cel voor de diefstal.

Politierechter Ben Hendriks volgde de eis. De kans dat Marian daadwerkelijk het celletje in moet, is klein. Hij is niet eens meer in Nederland en als hij wel komt, zal hij eerst ergens tegen de lamp moeten lopen alvorens hij zijn straf uit zal moeten zitten.

 

Scroll naar boven