Marga’s kerst is verpest na vreselijke gebeurtenis: ”Ik heb er niet van kunnen slapen”

Marga's kerst is verpest na vreselijke gebeurtenis: ''Ik heb er niet van kunnen slapen''

Rond deze tijd van het jaar sturen we massaal kerstkaarten. Waar we dat vroeger nog ouderwets via de post deden, is een digitale wenskaart steeds populairder geworden. Het is veel sneller en je bereikt ook veel meer mensen.

Voor Marga uit Den Haag is het versturen van een digitale kerstkaart uitgelopen op een ramp. Ze kreeg van een vriendin een kerstkaart via WhatsApp. Het programma waarmee haar vriendin de kerstkaart had gemaakt, Open-Fast, was heel erg simpel.

Virus

”Eindelijk iets wat ik ook kan”, dacht Marga. Ze paste de kaart aan en stuurde hem vervolgens naar haar man en dochter. Beide gezinsleden openden de kerstkaart, maar haar dochter had meteen door dat er iets niet in de haak was: ”Mama, je stuurt me een virus.”

Marga's kerst is verpest na vreselijke gebeurtenis: ''Ik heb er niet van kunnen slapen''

Marga laat haar dochter daarop weten dat het ‘echt geen kwaad kon’, maar haar dochter bleef volhouden dat haar moeder een virus had verstuurd. Om haar moeder te overtuigen van haar fout, stuurt ze Engelse linkjes waarin wordt uitgelegd wat er gebeurt als je de kerstkaart opent.

Het lijkt net echt

Dan is Marga overtuigd: ”Ik ben erin getrapt”, zegt ze tegen Omroep West. ”Ik heb er de hele nacht niet van geslapen, zo ziek was ik ervan.”

De volgende dag is Marga samen met haar man naar een telefoonwinkel gegaan. ”We hebben onze telefoons ingeleverd en waren ze een uur kwijt om het virus te verwijderen. Dat kostte ons ook nog 15 euro per persoon.” Over dat bedrag komt ze wel heen, maar ze gaat naar eigen zeggen met een ‘rotgevoel’ de kerst in.

 

Scroll naar boven