Marco Kroon verricht heldendaad en redt jongetje van de dood

Marco Koon redt leven van jongetje

Majoor Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, heeft gisteren een heldendaad verricht die groot respect verdient. Hij redde namelijk het leven van zijn buurjongen, die dreigde te stikken in een pannenkoek.

Dat heeft Kroons’ vrouw Mirjam bekendgemaakt via LinkedIn. ”Nadat de buren in paniek alarm sloegen en schreeuwden om hulp, bedacht jij je geen moment. Je sprintte naar de buren en hebt minutenlang gevochten voor het leven van onze buurjongen, van wie ik persoonlijk al dacht dat hij er niet meer was”, schrijft Mirjam.

”Dat beeld zal waarschijnlijk nog lang in mijn hoofd blijven spoken. Maar jij gaf niet op en redde een jong leven van de verstikkingsdood”, aldus Mirjam.

Laatste noodoplossing

Aan de Telegraaf laat de hoofdpersoon weten dat toen hij was aangekomen bij zijn buren, hij de heimlichgreep toepaste. ”Maar de heimlich had geen but, de pannenkoek zat zo vast. Dan moet je logisch nadenken en werken”, aldus Kroon die merkte dat er nog maar weinig leven in het jongetje zat.

Daarop werd de jongen op zijn buik gelegd met zijn armen omhoog, een tip die Marco nog weet van een instructeur bij Defensie. ”Van de achterkant zet je druk en dan hoop je dat het goed gaat. Een laatste noodoplossing. Het nadeel is dat je wat geweld moet gebruiken en er kan een rib breken die een long kan aanprikken. Dan hoef ik je niet te vertellen hoe men in Nederland over mij had geoordeeld”, zo zegt Kroon.

Hij zegt in te staan voor zijn acties. ”Er gewoon geen andere mogelijkheid. Anders was hij doodgegaan.

’Tranen in de ogen van vader’

s’ Avonds is Kroon nog even langsgeweest bij zijn buren om te kijken hoe het ging. ”Die jongen zat alweer te Playstationen maar zijn pa zat er duidelijk mee. De tranen stonden in de ogen.”

Marco Kroon redt leven van bijna overleden jongetje

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven