Marco (41) wil nooit meer op vakantie met rokers: ”Vreselijke mensen”

Marco (41) wil nooit meer op vakantie met rokers

De 41-jarige Marco ging met zijn vrienden op vakantie. Wat een topweek moest worden, mondde uit in zeven dagen vol ergernis. Volgens Marco komt dat door de rokers in de groep: ”Zij hebben mijn plezier verziekt en respect kennen ze niet.”

Vakantie

Marco en zijn vrienden gaan al jarenlang samen op vakantie. Iedere zomer gaan ze naar Alicante in Spanje. Meestal verblijft het gezelschap in hetzelfde hotel, maar dit jaar kozen er voor een andere accomodatie. Dat beviel Marco eigenlijk niet: ”Ik ben eraan gewend, hetzelfde plekje.”

Tot dit jaar was de vakantie ontzettend leuk. Zeven dagen even helemaal niets moeten, en vanalles mogen. Daar is vakantie ook voor bedoeld natuurlijk.

Maar nu ging het helemaal mis. Marco is gestopt met roken, maar enkele vrienden roken stug door. Dat vind hij maar niets. Hij ergerde zich er kapot aan.

Weer roken?

”Het begon al op de luchthaven, waar we altijd verzamelen. Ik kwam aanlopen en zag mijn vrienden al staan. Natuurlijk bij een rookpaal. Geen gezicht. En dan die geur, bah.”

”Omdat ik zelf ben gestopt, vind ik het niet prettig om in aanraking te komen met rokers. De vieze geur die ik jarenlang bij me heb gedragen, moest ik nu weer ruiken.”

Marco (41) wil nooit meer op vakantie met rokers

”Ik vroeg of dat nu echt nodig was, een sigaretje opsteken. We konden toch ook gewoon binnen wachten? Maar nee, mijn vrienden staken de ene na de andere sigaret op. ‘We moeten lang vliegen en nu kunnen we nog’, kreeg ik te horen. Dat is niet iets waar ik blij van werd.”

Vakantie

Eenmaal in Spanje onderneemt de vriendengroep een aantal activiteiten. ”Maar steeds moesten we weer wachten, want dan wilde iemand weer een sigaret opsteken. Ook op terrassen moest er weer een asbak worden gevraagd. En als iemand bijna geen sigaretten meer had: paniek!”

”Op de tweede dag had ik er al schoon genoeg van. Ik had er geen lol meer in en was niet in staat om te genieten. Ik voelde me heel erg eenzaam.”

”Het leek wel alsof de hele vakantie bestond uit roken. Een aantal keer heb ik er wat van gezegd, maar mijn vrienden wilden geen rekening met mij houden.”

Niet meer mee

”Toen ik na zeven dagen weer thuiskwam, heb ik een bericht gestuurd in de Whatsapp-groep. Ik ga voortaan niet meer mee en de reden daarvan is dat ik niet omgeven wil zijn door rokers.”

”Natuurlijk zullen mensen dit lezen en zeggen: stel je niet zo aan. Je hebt immers zelf ook gerookt. Maar ik ben inmiddels op een ander niveau.”

Wat vind jij van dit besluit? Laat het weten in de comments!

Scroll naar boven