Marco (29) gebruikte vier jaar anabolen: “Ik ben erg dom geweest”

Marco (29) gebruikte vier jaar anabolen: "Ik ben erg dom geweest"

De 29-jarige Marco (fictieve naam) is vier jaar lang verslaafd geweest aan anabole steroïden. Het leverde hem voordelen op, maar nog veel meer nadelen. “Ik ben zo dom geweest. Ik zou het iedereen willen afraden.”

Tegen Omroep Brabant vertelt de fitboy zijn verhaal. “Toen ik 16 was begon ik met krachttraining, zes dagen per week. Na acht jaar bereikte ik een plafond waardoor mijn spieren minder snel groeiden en mijn kracht verminderde.

Steroïden

Marco besloot over te gaan op een hulpmiddeltje, genaamd anabolen. Via vrienden kon hij er makkelijk aan komen en dat maakte het makkelijk om te beginnen. “Alle strakgetrokken lijven op social media hebben me ook beïnvloed, denk ik.”

Marco (29) gebruikte vier jaar anabolen: "Ik ben erg dom geweest"

Kan niet meer stoppen

De fitman begon met vier weken pillen nemen. Na die cyclus is een nakuur nodig, zodat het vrouwelijke hormoon oestrogeen onderdrukt kan worden. In totaal duurde de eerste periode 10 weken.

Na de kuur voelt Marco zich niet optimaal. Hij kreeg flink last van vrouwelijke hormonen met alle gevolgen van dien. “Mijn spieren zakten weer in en ik had last van stemmingswisselingen. Ik voelde me futloos en moe en ik had minder zin om te sporten. Dan is het een kleine stap om toch weer te gaan gebruiken.”

Injecteren

In plaats van pillen besluit Marco om te gaan injecteren. De nadelen die hij ondervond bestonden uit een hoge bloeddruk, erg vaak zweten en ’s nachts de slaap maar moeilijk kunnen vatten.

De voordelen daarentegen waren erg prettig voor de spuiter. “Ik had zin om te sporten, had veel kracht, veel zin in seks en ik werd erg gespierd.”

Vriendin dreigt

De vriendin van Marco is het op gegeven moment zat. Zij heeft een prangende kinderwens en door anabolen kun je onvruchtbaar worden. Zij dreigt Marco daarop te verlaten als hij niet direct stopt. De anabolenverslaafde jongen weet niet dat zijn spuitjes ervoor kunnen zorgen dat hij onvruchtbaar wordt, maar nadat hij er kennis van heeft genomen stopt hij er abrupt mee.

Tenminste, ook weer niet helemaal. Dankzij een ontmoeting met Diederik Smit, internist van het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, die gespecialiseerd is in anabole steroïden, bouwt hij nu af. Om geen klachten als vermoeidheid en depressiviteit te krijgen, neemt hij minimale hoeveelheden gels met anabolen erin.

Zwanger

Marco heeft net als zijn vriendin ook een kinderwens en inmiddels is zijn vriendin zwanger. ”Ik moet wel elke week een buikprik zetten om vruchtbaar te blijven. Om ooit een tweede kind te krijgen moet ik die prikken blijven zetten. Ik heb in ieder geval geluk dat ik nog vader word.”

Marco heeft inmiddels spijt van zijn gebruik. ”Ik ben zo dom geweest om aan anabolen te beginnen. Ik zou het iedereen afraden.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven