Marc-Marie Huijbregts is klaar met de Meilandjes: ‘PVV-stemmers, bah!’

Marc Marie Huijbregts vind de Meilandjes veel minder grappig omdat ze zich sterk opdeden als critici van de islam. “Allemaal zo heel erg rechts. Dan heb ik minder zin om te kijken.”

Kritiek op de Meilandjes

Het lijkt erop dat de gouden eeuw van de Meiland TV-familie definitief voorbij is. Waar ze aanvankelijk door veel mensen werden geadopteerd als een normaal Nederlands gezin, werden ze ineens controversieel. Dat Erica vroeger voor de PVV wilde werken, is al meer dan een half jaar bekend, maar haar opmerking over de Islam maakt ze nu kapot.

Erica is niet de enige die de islam bekritiseert. Dochter Maxime vindt de sjaals ook te gek en Martien vindt Geert Wilders de winnaar. “Het wordt ook echt te vol in Nederland. Ik vind het echt. Ja, ja. Te druk. (…) We hebben het ook een hele tijd gehad over het dragen van de hoofddoekjes. Dan denk ik: mevrouw, waarom moet u een hoofddoekje op?”

Al deze anti-moslim uitspraken hebben deze week gevolgen gehad: Meilandje verloor bijna alle zakelijke medewerking. En dat was pas nadat iedereen in het gezin naar dure huizen van meerdere miljoenen dollars was verhuisd. Niet bepaald een goede tijd, maar MarcMarie Huijbregts weet het maar al te goed.

Marc Marie mag Meilandje helemaal niet, zei hij tegen Beau. “Als je over moslima’s zegt dat het pinguïns zijn… Dat mag je zeker zeggen, alleen heb ik geen zin meer om daar dan naar te kijken wat zo iemand allemaal nog meer vindt. Dan denk ik: dat komt uit zo’n nare grot, daar heb ik helemaal geen zin in om er energie in te steken.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven