Marc Dutroux wil graag rechercheur worden en begint met moordonderzoeken

Marc Dutroux wil graag rechercheur worden en begint met moordonderzoeken

Kindermoordenaar Marc Dutroux, de meest gehate crimineel van België, heeft volgens zijn advocaat een nieuwe hobby: hij wil recherchewerk gaan doen. Om zijn plannen kracht bij te zetten heeft hij alvast een lijst samengesteld met daarop veertig moorden of verdachte overlijdens.

Dutroux zit al sinds 1996 in de gevangenis vanwege gruwelijke misdaden. Omdat hij zijn tijd nuttig wil besteden, hangt hij nu zelf de rechercheur uit. Tegen ‘La Capitale’ legt zijn advocaat Bruno Dayez uit dat zijn cliënt de lijst samengesteld heeft waarbij hij zelfs links legt met de Bende van Nijvel, waar Dutroux zelf overigens bij betrokken was.

Over welke moorden of sterfgevallen het gaat, laat de advocaat niets los. ”Ik wil dat hij eerst meer uitleg verschaft over de verbanden waarvan hij beweert dat ze er zijn”, zegt Dayez, die vindt dat het de moeite waard is om de aanwijzingen van Dutroux te onderzoeken.

Bende van Nijvel

Dutroux legt voor zijn speurderswerkzaamheden ook verbanden tussen zijn eigen dossiers en de Bende van Nijvel. Dayez beweert dat de rechercheleden die onderzoek naar die bende doen, Dutroux een paar maanden geleden hebben opgezocht om hem hierover te ondervragen.

Met de tips die Dutroux gaf is niks gedaan volgens Dayez, die aangeeft dat dat komt doordat ”zijn verhaal verwarrend en onsamenhangend was.”

De waarheid

Marc Dutroux heeft het ontzettend druk in de gevangenis. Naast zijn onderzoeken is hij ook bezig met het schrijven van een boek, getiteld ‘de waarheid’. Die gaat over zijn eigen dossier. Hij schrijft daaraan wanneer hij niet depressief is, zoals een paar maanden geleden bleek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven