Marc Dutroux is depressief volgens zijn advocaat

Marc Dutroux is depressief. Tenminste, als we zijn advocaat Bruno Dayez mogen geloven. Hij deed zijn verhaal in La Meuse. “Hij staat op de rand van de afgrond”, zei hij erover. De kinderverkrachter en seriemoordenaar heeft de hoop op vervroegde vrijlating opgegeven.

Verzoek ingetrokken

In maart van dit jaar trok Dutroux de aanvraag die hij indiende voor vervroegde vrijlating in. Wat bleek? Hij is nog altijd een hoog risico geval die waarschijnlijk gaat terugvallen in zijn oude gedrag. Belgisch’s bekendste moordenaar heeft de hoop nu volledig opgegeven.

In 2004 werd de serieverkrachter op 22 juni legenslang veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorde van kinderen. De kans dat Dutroux vrijkomt is nihil. Blijkbaar had de beste man nog wel hoop op vrijlating. In 2017 was het resultaat van een psychiatrisch rapport al niet best: Dutroux was volgens dit rapport nog steeds psychopatisch en een gevaar voor de samenleving.

Zijn advocaat zei er een jaar geleden het volgende over: “Het heeft geen zin om mezelf belachelijk te maken. Ik heb het gevoel dat ik aan psychologische begeleiding doe”, aldus Bruno Dayez.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven