Waar veel mensen tegenwoordig met tegenzin naar de brievenlos lopen, heeft Marc van Moerzeke uit het Belgische Hamme juist het tegenovergestelde. Hij hoeft zich nooit druk te maken over een rekening van zijn energiemaatschappij.
Het is een nogal opmerkelijke situatie. Van Moerzeke ontvangt al sinds september 2022 geen rekeningen meer van Engie, het energiebedrijf waarmee hij een contract heeft. Sinds die tijd betaalt hij dus ook niet meer voor de energie die hij in zijn woning verbruikt. Toch zit het hem niet lekker.
Contract
Marc sloot op 7 januari vorig jaar een contract af bij Engie voor gas en elektriciteit. ”Begin juni kreeg ik een hoge afrekening zoals bijna iedereen. Die heb ik netjes betaald en daaropvolgend kreeg ik een voorstel om vanaf juli maandelijks €262,18 te gaan betalen. Dat ging in juli en augustus goed.”
”Maar vanaf september heb ik nooit meer een rekening gekregen. Ik heb in oktober contact opgenomen met het bedrijf en uitlegd wat er aan de hand was. De medewerker viel van zijn stoel af en beloofde het direct door te geven aan de afdeling die over het incasseren gaat.”
Drie keer melden
Zijn telefoontje hielp echter niets, want rond kerst belde hij weer met Engie. Ook toen werd hem beloofd dat hij snel werd geholpen. Het kwam weer niet uit en na de kerst ondernam hij een derde poging in de hoop een factuur te krijgen. Dat is niet succesvol gebleken.
Technische fout
Begin februari kreeg Van Moerzeke dan eindelijk antwoord. Hij kreeg te horen dat het ligt aan technische blokkades in de systemen van Engie. Het electriciteitsbedrijf heeft een nieuw systeem in gebruik en daar horen kinderziektes bij, zo vertelt de communicatiemanager van het bedrijf.
Desondanks heeft de man tot op de dag van vandaag nog steeds geen factuur gekregen. Hij vreest het moment dat dat wel komt, want dan zal hij 9 keer het maandbedrag van €262,18 moeten betalen. Daar zit hij niet op te wachten. Engie geeft aan dat hij in termijnen zal kunnen betalen.
Van Moerzeke is niet tevreden met die uitleg: ”Het is toch onmogelijk dat zo’n groot bedrijf maandenlang blijft klungelen en er maanden over doet om een fout in het systeem te kunnen herstellen? We zijn inmiddels al bijna 9 maanden verder.”